MENIU

Protest în Capitală. Mii de manifestanți au cântat în Piața Victoriei: "La mulți ani, cu executare!"

<p><span>Inquam Photos / Octav Ganea</span></p>
<p><span>Inquam Photos / Octav Ganea</span></p>
<p><span>Inquam Photos / Octav Ganea</span></p>
<p><span>Inquam Photos / Octav Ganea</span></p>
<p><span>Inquam Photos / Octav Ganea</span></p>
Protest &icirc;n București pe 20 iunie

Zece mii de bucureșteni s-au strâns în Piața Victoriei pentru a sărbători "VICTORIA!", mai exact condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni închisoare, cu executare. Alte mii de persoane au protestat în marile orașe ale țării. 

Manifestanții sunt pașinici și mulți au venit să se bucure de verdictul dat astăzi în cazul lui Liviu Dragnea!

UPDATE, ora 22.20: La Sibiu s-au adunat aproximativ 1.000 de oameni, care apoi s-au îndreptat spre casa preşedintelui Klaus Iohannis, unde au strigat "Iohannis, nu ceda, Sibiul e de partea ta!" şi au cântat imnul naţional.

UPDATE, ora 21.40: Manifestanții au aprins luminițele telefoanelor și cântă LA MULȚI ANI cu executare! lui Liviu Drgnea. 

UPDATE, ora 21.30: Oamenii au cântat Imnul naţional

La ora 21.00, manifestanţii au aprins lanternele telefoanelor mobile şi au cântat Imnul naţional.

UPDATE, ORA 21: Se scandează "Mii de ani să primească!" "CCR, sluga PSD!"

Ce spun protestarii în direct la REALITATEA TV?

"Din punctul meu de vedere nu este suficient. Dragnea nu este singurul, mai sunt sute care trebuie condamnați. Ne bucurăm pentru condamnare, însă mai e mult.", a spus un protestatar.

"Dăncilă este o marionetă a lui Dragnea care susține un guvern corupt!", a mai spus un alt protestatar.

UPDATE, ORA 20.30: Traficul rutier a fost deviat de la Bulevradul Arhitect Ion Mincu/Kiseleff până la Piaţa Victoriei şi de la Charles de Gaulle până la Piaţa Victoriei, anunţă Brigada Rutieră a Capitalei.

UPDATE, ORA 19.30: Peste 500 de sibieni se bucură de sentinţa primită de Dragnea. Au deschis şi o sticlă de şampanie: „Dragnea, nu uita, puşcăria e a ta!”

Sentinţa lui Liviu Dragnea: 3 ani şi 6 luni cu executare pentru instigare la abuz în serviciu

Liviu Dragnea şi-a aflat sentinţa în dosarul "Bombonica": 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru infracţiune de instigare abuz în serviciu, achitat pentru acuzaţia de fals. Totodată, s-a amânat pedeapsa din dosarul Referendumul, de un an de închisoare cu suspendare.

Iată ce alte pedepse au fost primite în dosarul "Bombonica", de către fiecare inculpat din dosar:

Floarea Alesu, fost director general DGASPC Teleorman: trei ani şi 7 luni de inchisoare cu executare

Adriana Botorogeanu, fosta secretara PSD: 2 ani cu suspendare

Anisa-Niculina Stoica, fosta secretara PSD: 1 an cu suspendare

Bombonica Prodana, fosta sotie a lui Liviu Dragnea: amendă adminsitrativă de 1000 de lei. Încetează procesul pentru infracţiunea de abuz in serviciu

Ionel Marineci, fost sef serviciu in cadrul DGASPC Teleorman: trei ani cu suspendare

Rodica Milos, fost director executiv adjunct DGASPC Teleorman: trei ani de inchisoare cu suspendare

Olguta Sefu, fost director executiv adjunct DGASPC Teleorman: trei ani de inchisoare cu suspendare

Valentina Marica, fost sef serviciu in cadrul DGASPC Teleorman: trei ani de închisoare cu suspendare, dar şi faptă prescrisă pentru fals intelectual

 

Nicusor Gheorghe, fost sef serviciu in cadrul DGASPC Teleorman: 1 an de inchisoare cu suspendare

Claudiu Balaban, fost sef serviciu in cadrul DGASPC Teleorman: trei ani de inchisoare


ȘTIREA INIȚIALĂ

Protest de amploare anunțat pentru joi seară în Piața Victoriei București. Mii de persoane și-au anunțat deja prezența la manifestația promovată pe pagina de Facebook a comunităților Rezist. Manifestația ar trebui să înceapă la ora 18.00 în Piața Victoriei.

Noul protest îi este ”dedicat” lui Liviu Dragnea. ”Liviu Dragnea nu uita, România nu-i a ta!”.

”O țară întreagă este ținută pe ghimpi de penalul Liviu Dragnea. PSD-ul a ajuns afacerea proprie a lui Dragnea și a clanului său mafiot. Locul lui Dragnea este la pușcărie. În anul Centenarului, România are nevoie de politicieni competenți. Guvernul Dancilă este cel mai incompetent guvern din ultimii 28 de ani. Guvernul slugarnic lui Dragnea trebuie să își dea demisia urgent. Liviu Dragnea nu uita, România nu-i a ta! Libertate te iubim, ori învingem ori murim!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook care anunță noul protest.

Un protest care are loc în același loc este promovate și pe pagina de Facebook a comunității Corupția Ucide.

”Noi NU plecăm. VOI plecați!

Azi ne vedem din nou, uniți împotriva abuzurilor unei puteri care nu mai ține cont de cetățeni, de reguli democratice, de vitor, de dreptul de a protesta fără să fii încarcerat și bruscat de instituții subordonate care devin represive. De nimic în afara disperării de a apăra propriile interese!

Avertizăm că ordinul ilegal executat nu scapă de răspundere legală pe nimeni (pentru Jandarmeria Română care are ca atribuție principală protejarea tuturor cetățenilor, nu doar a celor care o transformă în marionetă)

Când legea devine instrumentul lor de a acapara o țară, rezistența devine datorie. Și nu doar că rezistăm, acum trebuie să plece”, spune un mesaj postat pe pagina care popularizează acest protest.

Cine este tânărul cu tricou #FărăPenali, încătușat de jandarmi. Explicație șoc: de ce a fost ridicat

Peste 15 mii de manifestanți au ieșit în stradă numai în Capitală la un protest organizat miercuri, nemulțumiți de modificările aduse Codului de procedură penală! Însă, spre deosebire de alte dăți, jandarmii au folosit forța și au ridicat 22 de protestatari.

Printre cei băgați în dube la protest se numără și un jurnalist german, realizatorul unui documentar despre Liviu Dragnea. Vocile a mii de oameni au răsunat și în Iași, Cluj, Timișoara, Brașov, Sibiu sau Bacău.

La protest în București, seara nu a fost lipsită de incidente. Jandarmii au intervenit în forță de mai multe ori și mai mulți protestatari au fost reținuți, după ce au încercat să ocupe și o porțiune din bulevardul Aviatorilor.

Pentru a arăta că nu vor să plece prea curând acasă, oamenii s-au așezat pe asfalt. Protestatarii reclamă că jandarmii nu s-au sfiit să folosească gaze lacrimogene, deși în Piață erau și copii. 

"Brațul armat al lui Dragnea se termină acolo". Mesajul ziaristului german, luat cu duba la proteste 

Proteste au avut loc în întreaga țară.

Peste 5.000 de oameni s-au strâns la un protest la Cluj și au plecat în marș pe străzile orașului.

Mii de oameni au ieșit în stradă și la Iași și i-au adresat mesaje șefului PSD.

Bulevardele din Brașov nu au rămas nici ele goale. Peste 5.000 de oameni au protestat și aici față de adoptarea Codului de procedură penală.

Peste 3 mii de protestatari au mărşăluit la un protest și pe bulevardele din Sibiu, îndreptându-se înspre casa preşedintelui Klaus Iohannis, în semn de susținere.