MENIU

PROTECȚIA vaccinului anti-COVID-19 în lupta cu virusul CREȘTE odată cu vârsta - STUDIU de ultimă oră din Israel

PROTECȚIA dată de vaccinul anti-COVID-19 crește odată cu vârsta - STUDIU coronavirus

Protecția oferită de vaccinurile împotriva COVID-19 crește odată cu vârsta. Asta arată cel mai recent studiu efectuat în Israel la care au participat pacienți care sufereau de o formă severă a bolii. Potrivit datelor Ministerului israelian al Sănătății, persoanele de peste 60 de ani care și-au făcut vaccinul sunt protejate de până la zece ori mai mult în fața formelor grave ale bolii, față de cele din aceeași categorie de vârstă care nu sunt vaccinate.

Noi informații despre protecția după vaccinare

 

Specialiștii susțin că, deși protecția în fața infecției a scăzut odată cu apariția variantei Delta, în acest an, vaccinul anti-COVID-19 reduce considerabil riscul de spitalizare - în proporție de 90%, scrie publicația Haaretz.

O informație foarte utilă în campania de vaccinare de la noi din țară și în încercarea de a limita răspândirea infectărilor cu noua variantă, foarte contagioasă - Delta. Potrivit celor mai noi date de la INSP, în România, peste 80% din cazurile confirmate cu tulpina Delta au fost la persoanele nevaccinate, potrivit Realitatea PLUS. 

Informațiile cercetătorilor și medicilor din Israel au fost prezentate de medicul Adrian Wiener, deputat USR-PLUS, vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate.

„Israel - date din viaţa reală:

-Rata formelor severe/critice de Covid-19 la populaţia nevaccinată peste 60 de ani este 85,4/100.000 persoane în timp ce incidenţa la acelaşi segment de vârstă la populaţia vaccinată este de 16,3/100.000 de persoane; diferenţa creşte cu vârsta, pe segmentul 80-88 incidenţele formelor severe între nevaccinaţi şi vaccinaţi ajungând la 227,8 vs 32,1/100.000 de persoane.

- La segmentul de vârstă sub 60 de ani incidenţa formelor severe de boală comparativ între populaţia nevaccinată şi vaccinată este de 1,4 vs 0,5/100.000 de persoane”, a explicat, pe Facebook, vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor Adrian Wiener.

Astfel că protecția oferită de vaccin crește cu vârsta, spre segmentul vulnerabil, „pe segmentul de vârstă vulnerabil protecția oferită de vaccin împotriva formelor severe de boală este de 5-10 ori mai mare”, concluzionează Wiener.

De asemenea, chiar dacă protecţia faţă de virus şi faţă de formele uşoare ale bolii a scăzut la 40% odată cu apariţia variantei Delta, eficienţa vaccinului în prevenţia spitalizării se menţine la 88%- 91%, susține medicul, citând același studiu.