MENIU

Proprietăţile medicinale ale rozmarinului. Ce afecţiuni poţi trata cu "roua mării"

Proprietăţile medicinale ale rozmarinului. Ce afecţiuni poţi trata cu "roua mării"

Rozmarinul are numeroase intrebuintari, fiind un condiment clasic in bucataria mediteraneana, dar si ca remediu natural impotriva diferitor afectiuni fiziologice.

In limba latina, rozmarin inseamna „roua marii” si a fost folosit ca remediu inca din cele mai vechi timpuri datorita virtutilor sale medicinale, scrie sfatnaturist.ro.

Rozmarinul alina starile spastice ale aparatului digestiv. Se administreaza cate 3 cani cu ceai de rozmarin pe zi, indulcite cu miere, sau se pot lua cate 30 de picaturi de tinctura de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana de ceai de galbenele.

Pentru stari gripale, raceala si guturai, se administreaza acelasi tratament ca mai sus: cate 3 cani cu ceai pe zi, indul­cite cu miere, sau se pot lua cate 30 de picaturi de tinctura de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana de ceai de tei. De asemenea, inhalatiile cu ulei volatil (5 picaturi) sau tinc­tura (20 de picaturi), adaugate intr-un litru de ceai de muguri de plop, musetel sau muguri de pin sunt recomandate in aceste afectiuni.

Mai multe articole despre:
rozmarin