MENIU

Proiectul legii prevenției. Cum speră ANAF să convingă firmele să-și plătească taxele

Firmele vor avea la dispoziție un termen de 90 de zile pentru remedierea unei probleme constatate de către inspectorii Fiscului înainte de a fi sancționate, potrivit ultimei forme a proiectului Legii prevenției.

Firmele vor avea la dispoziție un termen de 90 de zile (față de 7 zile în vechiul proiect) pentru remedierea unei probleme constatate de către inspectorii Fiscului înainte de a fi sancționate, iar lista contravențiilor pentru care va fi aplicată legea va include aproape 400 de nereguli (față de 12 în vechiul proiect), relevă proiectul legii prevenției.

În termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data expirării termenului de remediere, agentul constatator are obligația să reia controlul. O firmă va beneficia de prevederile legii o singură dată pentru oricare dintre contravenții în termen de 3 ani de la data avertismentului.

Proiectul, unul extrem de important pentru firme, este încă în discuție, potrivit Profit.ro care a prezentat ultima formă a proiectului, redactată pe 15 martie.

Potrivit documentelor prezentate, contravenientul beneficiaza de măsurile favorabile o singura data pentru oricare dintre contraventiile mentionate in termen de 3 ani de la data aplicarii sanctiunii avertismentului.

Discutiile vor continua în zilele urmatoare. Legea trebuia sa ajunga pe in aceasta luna in Parlament, dar termenul a fost mult prea strans, a declarat in februarie pentru HotNews.ro Ionut Misa, secretar de stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice.

Mai multe articole despre:
Legea prevenţiei