MENIU

Prohibiție generală la pescuit, începând de sâmbătă

<p>FOTOGRAFII cu cele mai sexy pescăriţe</p>
A &icirc;nceput prohibiția pescuitului

Prohibiție generală la pescuit, începând de sâmbătă. Potrivit unui comunicat de presă remis joi de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), prohibiţia va dura 60 de zile în habitatele piscicole naturale din România şi 45 de zile în apele care constituie frontieră de stat, inclusiv în Golful Musura.

„În zona care constituie frontieră de stat cu Ucraina, în fluviul Dunărea, prohibiția se instituie în perioada 22 aprilie - 5 iunie inclusiv, pe o durată de 45 de zile”, se precizează în sursa citată.

Și pescuitul femelelor de raci este interzis până la data de 15 iunie inclusiv, perioadele în care scrumbia nu poate fi capturată pe Dunăre, zonele de refacere a resursei piscicole din Deltă, precum şi uneltele a căror utilizare este interzisă în perimetrul Rezervaţiei.

Pescarii împătimiţi vor putea captura peşti în doar în anumite condiţii şi în unităţile care au ca obiect de activitate acvacultura.

În amenajările piscicole din Rezervaţie, pescuitul este permis în perioada de prohibiţie doar dacă administratorii deţin licenţă emisă de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, au avizul ARBDD şi anunţă Administraţia Rezervaţiei cu 48 de ore înainte de desfăşurarea partidelor de pescuit.

Mai multe articole despre:
pescuit sâmbătă generala prohibiţie