MENIU

Programul ”Masa caldă”, în atenția polițiștilor. Tichetele sociale - vândute pe piața neagră

Anchetă în cazul programului ”Masa caldă”, în Botoșani

Programul ”Masa caldă” a ajuns în atenția polițiștilor și jandarmilor din Botoșani, în urma unor suspiciuni că tichetele sociale sunt vândute pe piața neagră. 

Anunțul a fost făcut marți de prefectul Dan Nechifor, care a precizat că tichetele sociale, care nu sunt transmisibile, s-ar vinde inclusiv în Piața Centrală din municipiu. Potrivit acestuia, în unele sesizări a fost reclamat și faptul că firme de catering cumpără cardurile respective pentru a le deconta.

”Este o acţiune comună a Poliţiei, a Jandarmeriei referitor la faptul că acele carduri se tranzacţionează. Suntem într-o acţiune destul de amplă şi vreau să fac o informare asupra faptului că, aşa cum prevede actul normativ, acele carduri nu sunt transmisibile. Nu mă pronunţ, ci vreau doar să trag un semnal de alarmă că acel care îl transmite este pasibil de amendă. Din informaţiile mele, se vând inclusiv la piaţă", a spus Nechifor, într-o conferință de presă.

Aproximativ 11.000 de persoane din județul Botoșani beneficiază de tichetele electronice de masă caldă. Programul, derulat de Ministerul Fondurilor Europene, se adresează exclusiv pensionarilor cu venituri mici și altor persoane din categorii defavorizate.