MENIU

Profesor la Seminarul Teologic, lecţie rasistă şocantă: Antonescu a făcut bine că i-a exterminat

Profesorul Andrei Lehaci regretă că mareșalul Antonescu nu a mai trăit un an, pentru a-i extermina pe romi

TIMIȘOARA. Ora de religie de la clasa Seminarului Teologic a Colegiului Carmen Sylva a ajuns subiect de discuții pe internet. Un profesor a fost filmat făcând remarci rasiste, folosind un limbaj care nu ar caracteriza un cadrul didactic, potrivit oradestiri.ro.

Imaginile, se pare că au fost realizate acum mai multă vreme, dar ele au fost postate în 2 februarie pe siteul Youtube. Profesorul Andrei Lehaci le spune elevilor săi că are un singur regret: acela că mareșalul Antonescu nu a mai trăit un an, pentru a-i extermina pe romi. "Mă, dacă Antonescu a făcut un lucru bun, a făcut că i-a exterminat. Mă, dacă ar mai fi trăit un an, mă, bată-i Dumnezeu să mai fi trăit (…) Mă, nu vă uitaţi în gură la toţi rahaţii că i-au exterminat pe evrei. Mă, nu fiţi tâmpiţei, mă, nu fiţi ghiolbani. Nu vă uitaţi în gură la toţi rahaţii" , spune preotul. Acesta le mai explică elevilor că dacă ar vedea țigani la semafor ar trece cu mașina peste ei, iar elevii se distrează de minune la ora acestui profesor.

La specializarea Teologie Ortodoxă de la acest liceu elevii ar trebui să capete, cu ajutor profesorilor mai multe competențe, cum ar fi: cunoaşterea corectă a învăţăturii de credinţă; aplicarea învăţăturii de credinţă în viaţa practică; fundamentarea biblică a învăţăturii de credinţă; oficierea corectă a cultului divin; exprimarea practică în cultul divin a învăţăturii de credinţă; capacitatea de a predica şi învăţa cuvântul lui Dumnezeu; organizarea şi îndrumarea cântării în biserică; organizarea de activităţi filantropice, dar ceea ce le expune profesorul elevilor nu pare că se încadrează aici. Reprezentanții ISJ vor analiza acest caz și apoi vor decide ce măsuri se impun.