MENIU

Profesor din Timişoara, agresat şi ameninţat după ce a refuzat să încheie media fiului unui deputat

<p>&nbsp;Dramă &icirc;n prima zi de şcoală. O elevă din Gorj a &icirc;ncercat să se sinucidă</p>

Un profesor german care preda la un liceu din Timisoara a fost amenintat in stil mafiot dupa ce a refuzat sa incheie media fiului unui deputat, din cauza absentelor numeroase, elevul neputand sa participe la examenul de Bacalaureat.

Incidentul a implicat liceul Nikolaus Lenau, din Timisoara, care a incheiat un parteneriat romano-german, in baza caruia mai multi profesori nemti vin sa predea in Romania, pe banii statului german, informeaza ziare.com.

Unul dintre cei cinci profesori veniti in Romania a depus plangere la Politie in urma cu trei saptamani, dupa ce s-a consultat cu Consulatul German. Ulterior, el a parasit tara.

Barbatul a fost agresat intr-o parcare din apropierea liceului, pus la pamant si amenintat: "Daca nu il inchei pe Vlad, o sa iti petreci vara in spital".

Directorul liceului Nikolaus Lenau, Elena Wolf, a confirmat incidentul, dar a refuzat sa ofere detalii.

"Politistii au fost sesizati de catre un barbat, cetatean german, despre faptul ca, in timp ce se afla pe raza municipiului Timisoara, a fost amenintat si agresat fizic. In cauza a fost intocmit dosar penal pentru loviri si alte violente. Politistii continua cercetarile pentru identificarea autorului si stabilirea cu exactitate a conditiilor in care a avut loc evenimentul", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Timis, Ancuta Moraiu.