MENIU

Profesor din Cluj, acuzat că îşi terorizează elevii. Sfatul uluitor pentru o fată de clasa a VII-a

<p>Liceele din Bucureşti &icirc;şi prezintă oferta educaţională la Palatul Copiilor</p>

Un profesor care predă limba franceză la școala „Octavian Goga”, din Cluj-Napoca, este acuzat de părinții mai multor elevi că îi agresează verbal și psihic, iar copiilor le este frică să mai meargă la școală.

După ce au sesizat conducerea școlii și a Inspectoratului Școlar Județean Cluj, părinții au depus o plângere și la Poliție, iar în această săptămână au trimis un memoriu la Ministerul Educației, prin care solicită transferul profesorului la altă școală. În caz contrar, părinții amenință că vor acționa în instanță atât Inspectoratul Școlar Județean Cluj, cât și Ministerul Educației, scrie voceatransilvaniei.ro.

În memoriul adresat Ministerului Educației, părinții descriu câteva situații în care profesorul I.P. a avut un comportament neadecvat la adresa copiilor: "Unei eleve din clasa a VII-a A i-a spus că în viață oricum nu contează ce are în cap, ci „țâțele și curul”. Folosea următoarele expresii: dobitoci, blegi, idioți, handicapați, proști, nebuni. Datorită comportamentului său schimbător, elevii se întrebau unii pe alții în pauze dacă este nervos, să știe la ce să se aștepte în timpul orelor. Aceasta deoarece în zilele în care era nervos ridica tonul la copii și punea multe note mici. Deși foarte tânăr (27-28 de ani), dl. profesor relaționează de pe poziții de forță cu toți cei din jur, mai ales copii. Îi place să îi întrebe dacă le este frică de el și îi batjocorește pe unii dintre ei, mai ales pe cei care au anumite probleme de sănătate."