MENIU

Profesor de religie, acuzat că a agresat sexual o elevă

Un profesor de religie din Piatra-Neamţ a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce a agresat sexual o elevă în mod repetat. Procurorii i-au interzis acestuia să mai profeseze la catedră. Bărbatul este şi director al Şcolii Postliceale Sanitare de Stat.

Victima este o minoră în vârstă de 16 ani și a fost eleva profesorului în cauză în clasele a VI-a și a VIII-a la școala Spiru Haret din Piatra Neamț.

Mama fetei a fost cea care a depus o petiție la Inspectoratul Școlar Județean și a prezentat capturi de ecran. În imagini erau conversațiile profesorului cu fiica sa. A fost constituită o cimisie de urgență care a decis să sesizeze poliția.

Ulterior, bărbatul a fost pus sub control judiciar pentru 30 de zile de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț pentru folosire a funcției în scop sexual în formă continuată.

Odată cu această sentință, i-a fost interzis acestuia să mai profeseze la catedră. Inspectoratul Școlar Județean Neamț a găsit deja un cadru didactic care va suplini orele de religie, iar consiliul de administrație va desemna cine va prelua funcția de director al unității.