MENIU

Un profesor de matematică explică cât va câştiga un salariat, după trecerea contribuţiilor

Profesorul de matematică Radu Gologan îndeamnă guvernanţii care au propus măsura trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat să se întoarcă la manualul de clasa a V-a.

Profesorul Radu Gologan a postat pe contul său de Facebook o formulă matematică prin care explică ce înseamnă trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. 

"O formulă pentru cei ce înțeleg/nu înțeleg posibila decizie a guvernului: matematică de clasa a V-VI-a:
Exerciţiu:
Comparati (1-x)(1-y) cu 1-x-y.
Rezolvare de algebră clasa a VII_a:
Diferenta este xy. Deci dacă salariul brut este n lei și taxele sunt x% la angajator și în viitor y% la angajat, angajatul câștigă n ori xy/10000

Pe înțelesul tuturor, dacă ai 2000 brut și taxele sunt 16% și 20% vei câștiga în plus 3200/10000=3,2% din 2000, adică în plus aproximatitiv 64 lei. Cheltuielile cu reimplementarea calculelor nu justifică suma.
Îi rog pe guvernanți să revină la manualul de clasa a V-a de matematică, tocmai în discuție!", a scris Radu Gologan pe contul său de Facebook. 

"Din păcate, țara asta mai are și oameni care gândesc în cea mai exactă știință: matematică, de fapt, cum spunea academicianul Marcus, cea mai drept aproximativă; nu putem fi păcăliți!!!", a mai scris Radu Gologan.