MENIU

Profeția Părintelui Iustin despre viitorul lumii. Ultimul mesaj transmis de duhovnic

„Va fi război cu arme şi armate“, spunea parintele Iustin Pârvu înainte să treacă la cele veșnice, cu referire la legătura cu ISIS şi „anarhia migranţilor“. 

Profeţia cutremurătoare a duhovnicului, făcută cu puţin timp înainte să moară la Mănăstirea „Petru Vodă“, acolo unde a slujit, relateaza interpretarea facuta de preotii de la Manastirea Petru Voda a ultimului mesaj transmis de duhovnic.

„E vorba, însă, că mai sunt 12 luni de libertate şi vine urgie”. Aşa suna avertismentul cutremurător pe care părintele Iustin Pârvu l-a transmis ucenicilor săi înainte de a pleca din această lume, pe 16 iunie 2013. Mărturia, consemnată de Monahia Fotini în revista „Atitudini”, publicaţie a fundaţiei ce poartă numele duhovnicului, a stârnit tot felul de discuţii, controverse, interpretări, dar şi neîncredere.

La mai bine de doi ani distanţă, membrii obştii monahale de la Petru Vodă susţin că însuşi părintele Iustin ar fi desluşit ce „urgie” ne paşte. Precizările au venit, zilele trecute, sub forma unui articol publicat pe pagina oficială a lăcaşului din Neamţ. „Va fi război cu arme şi armate!” Faţă de prima versiune, călugării de la Petru Vodă susţin că duhovnicul nu ar fi rostit „cuvintele profetice” cu cinci zile înainte de moarte, ci mai înainte.

„Prorocia că a fost făcută de Părintele Justin în data de 23 Mai 2013, cu câteva săptămâni mai înainte de mutarea sa la Domnul (nu în ultimele clipe ale vieţii), de faţă fiind mai mulţi ucenici ai săi”, precizează reprezentanţii obştii. Monahii susţin că vorbele părintelui au ajuns rapid la cunoştinţa tuturor vieţuitorilor din cele două mănăstiri (Petru Vodă şi Paltin). Mai mult, unii ar fi reuşit să-i ceară desluşiri duhovnicului, atât în ziua în care prorocia a fost făcută, cât şi în săptămânile de până la moartea sa. „Părintele Justin a precizat că . Cum amintise şi în alte cuvântări ale sale din ultimul an, Părintele a mai spus că (Apocalipsa 14:20)”.