MENIU

Produsele Hexi Pharma, folosite încă la Spitalul Judeţean Suceava. DSP a început o anchetă

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a început o anchetă la Spitalul Judeţean, după ce în presă au apărut imagini din care reiese că la unitatea medicală s-ar folosi în continuare produsele Hexi Pharma. Şi asta deşi, de aproape trei săptămâni, Ministerul Sănătăţii a cerut tuturor spitalelor din ţară să nu mai utilizeze dezinfectanţii de la firma respectivă.

Imaginile filmate pe holurile spitalului județean Suceava arată că medicii folosesc în continuare produse Hexi Pharma, potrivit Adevarul.

Situaţia descoperită vine după ce, atât managerul unităţii, cât şi directorul medical au negat iniţial că spitalul sucevean ar fi avut contracte cu Hexi Pharma în ultimii ani. Şi asta deşi pe lista făcută publică de Ministerul Sănătăţii Spitalul Judeţean Suceava apare ca fiind contractant al produsleor Hexim Pharma.

"În urma informaţiilor apărute în mass-media, Direcţia de Sănătate Publică Suceava s-a autosesizat. Urmează ca în urma controlului efectuat de DSP Suceava să primim şi recomandările de măsuri dacă ele se impun. Răspunderea folosirii acestor substanţe este la managerii de spitale şi bineînţeles, la autorităţile în subordinea cărora se află, în cazul de faţă, în subordinea Consiliului Judeţean Suceava", a precizat Laurenţiu Colintineanu, purtător de cuvânt Ministerul Sănătăţii.

Nici managerul unităţii medicale, nici directoul medical nu au putut fi contactaţi. Potrivit Adevărul, cei doi se află în concendiu.