MENIU

Liga producătorilor agricoli: Investitorii chinezi NU sunt interesaţi de agricutura românească

<p>Seceta pune &icirc;n pericol culturile de primăvară</p>

Investitorii chinezi nu s-au arătat interesaţi de agricultura românească şi nu au venit nici să propună investiţii, nici să cumpere ferme, aşa cum anunţau autorităţile, a declarat pentru Mediafax Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

"Şi bunicul i-a aşteptat vreo 50 de ani pe americani... N-a venit, dragă, niciun fermier chinez să se intereseze de agricultura românească. Cei care au fost pe aici în vizite oficiale erau nişte potlogari care au crezut că iau ceva de pomană", a spus Baciu.

El a afirmat că, dincolo de declaraţiile din urmă cu câteva luni făcute de oficiali români şi chinezi care anunţat investiţii chineze în România, nu s-a întâmplat nimic concret.

"N-au venit nici să propună investiţii, nici să cumpere ferme româneşti. Nu s-a întâmplat nimic concret", a adăugat oficialul LAPAR.

Premierul Victor Ponta i-a invitat pe oamenii de afaceri chinezi, cu care s-a întâlnit în urmă cu o lună şi jumătate la Beijing, să investească în România în domenii precum agricultura, energia şi infrastructura, subliniind că ultimele două sunt direcţii strategice de dezvoltare pentru ţara noastră.

Mai mult pe Mediafax