MENIU

Procurorul General: Prejudiciul din dosarul Hexi Pharma va crește

Augustin Lazăr, procurorul General al României, a declarat că prejudiciul din dosarul Hexi Pharma, estimat în prezent la 28 de milioane de lei, va fi recalculat, susținând că oamenii legii au ajuns la o sumă mult mai mare după ce au verificat probe ridicate din 300 de spitale.

"S-au ridicat acte de la circa 300 de spitale și ancheta este dezvoltată în profunzime pentru a se clarifica toate situațiile de persoane vătămate și pentru a se vedea care este prejudiciul până la urmă, fiindcă este în dezvoltare această investigație", a spus Lazăr.

Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorii stabiliseră, în luna mai, după ce au verificat contractele încheiate dintre Hexi Pharma și spitalele din România, prejudiciul din acest dosar la 28 de milioane de lei.

"Prejudiciul produs în patrimoniul persoanelor vătămate se cifrează la valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor încheiate în intervalul iunie 2012 — aprilie 2016 între persoana juridică suspectă și numeroase unități sanitare", se arăta în comunicatul PÎCCJ.

De asemenea, în aceeași perioadă, oamenii legii au arătat că valoarea contractelor încheiate între compania Hexi Pharma și spitalele din țară se ridica la 51 de milioane de lei.

Mai multe articole despre:
prejudiciu hexi pharma