MENIU

Declaraţie BOMBĂ a procurorului general: DOSARUL FLOTA ar putea fi REDESCHIS

<p>Procurorul General al Rom&acirc;niei, Tiberiu Nițu</p>

Procurorul general, Tiberiu Niţă, a făcut o declaraţie BOMBĂ în această dimineaţă: acesta a spus că Dosarul Flota ar putea fi redeschis după ce preşedintele Traian Băsescu îşi va încheia mandatul de preşedinte.

Întrebat dacă va fi redeschis dosarul Flota după ce Traian Băsescu va pleca de la Cotroceni, Tiberiu Niţă a spus că "Această împrejurare va fi avută în vedere" şi că procurorii îşi vor face treaba în funcţie de sesizările care vor apărea.

"Dosarul Flota", în care Traian Băsescu este personajul-cheie, este un dosar vechi de aproape 20 de ani şi extrem de voluminos: sunt circa 130 de volume şi peste 40.000 de file.

În celebrul "Dosarul Flota", Traian Băsescu este acuzat de înstrăinarea flotei navale româneşti în perioada când era ministru al Transporturilor.

Tiberiu Niță a declarat joi dimineață, la intrarea la CSM: "Noi, procurorii, ne exercităm atribuţiile aşa cum sunt ele prevăzute de lege şi nu suntem influenţaţi de final de mandat, început de mandat. Cu siguranţă această împrejurare (redeschiderea dosarului "Flota" - n.r) va fi avută în vedere şi intuiesc că vor fi (...) persoane care vor face fel şi fel de solicitări probabil, dar aceste analize vor fi făcute pe baza probelor şi pe baza dispoziţiilor Codului de procedură penală".

 

Mai multe articole despre:
dosarul Flota