MENIU

Procurorul general al României, prima reacţie după decizia CCR

Lazăr: Nimeni nu poate dormi liniştit dacă are mandat de executare, chiar dacă e la mii de km de ţară

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, susţine criticile exprimate de procurorii DNA vis-a-vis de demiterea şefei DNA, Lazăr s-a ferit să facă alte scenarii pentru că, a spuns el, aşteaptă să vadă care au fost argumentele judecătorilor CCR. 

"Cu toții așteaptă să vadă ce conține motivarea CCR, pentru a ne putea pronunţa pe temei juridic. Juriştii nu comentează dacă nu au o bază.(...) Este clar că, după publicarea în Monitorul Oficial, decizia CCR devine general obligatorie", a afirmat Lazăr. 

Procurorul general a comentat și seria de achitări în dosare grele instrumentate de DNA, unul dintre argumentele des invocate de partizanii idei că DNA, sub conducerea Laurei Codruţa Kovesi, a "fabricat" dosare care n-au rezistat în instanţe. "Soluțiile de achitare care s-au dat sunt la fond. Să așteptăm să fie definitive.", a comentat Lazăr.

Vorbind despre comunicatul procurorul şef al României a afirmat că-i înţelege pe colegii săi. "Sunt ingrijoraţi în legătură cu situaţia sensibilă care s-a creat. Procurorii vor să știe dacă acest principiu al indepedenție va mai fi valabil sau se schimbă interpretarea Constituției.(...)."

Solicitat să facă un pronistic privind reacţia şefului Statului, Augustin Lazăr s-a limitat să spună cu nu este conslilerul lui Klaus Iohannis, "dacă-l veţi întreba pe preşedinte veţi afla."

Mai multe articole despre:
Kovesi CCR