MENIU

Procurorul Codruț Olaru, reacție după ce a rămas fără titlul de doctor, pentru PLAGIAT: CNATDCU funcționează nelegal!

Codruț Olaru

Procurorul Codruţ Olaru, fost vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, reacționează după ce teza de doctorat în drept i-a fost retrasă pe motiv de plagiat. 

Procurorul susține că nu a primit o decizie oficială și că, în prezent, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare funcţionează nelegal. Mai mult, acesta spune că a declanșat două acţiuni în instanță, care sunt acum pe rol. 

Codruț Olaru, unul dintre cei mai infuenți membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, și-a susținut public lucrarea științifică în 2013, la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, sub coordonarea actualului rector Tudorel Toader, fost ministru al Justiției. 

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, joia trecută, că teza procurorului este plagiată ”grosier”.

Dacă hotărârea rămâne neschimbată, retragerea titlului de doctor trebuie făcută printr-un ordin al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.