MENIU

Procurorii DIICOT merg cu mandat la familia Luizei

Procurorii DIICOT au luat mandat să ridice probe biologice din casa Luizei Melencu. Noile probe ajută la stabilirea ADN-ului fetei de 18 ani dispărută din Caracal în luna aprilie. Mama Luizei a refuzat să-și dea acordul ca oamenii legii să intre în casă. 

DIICOT anunță că, s-a solicitat și s-a obținut de la Tribunalul București autorizarea judecătorului în vederea prelevării de probe biologice de la partea civilă MELENCU MONICA GEORGETA, mama victimei majore.

În vederea punerii în executare a autorizării instanței de judecată, organele de poliție judiciară delegate în acest scop vor desfășura activitățile prevăzute de lege, în cursul zilei marți, 24 septembrie.

DIICOT spune că ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, în baza ordonanței de delegare emisă de către procurorii DIICOT – STRUCTURA CENTRALĂ, s-au prezentat și luni, 23 septembrie, la domiciliul părții civile Georgeta Monica Melencu  în scopul prelevării de probe biologice, dar că aceasta, după consultarea cu apărătorul ales, a refuzat prelevarea de probe.

DIICOT spune că,  administrarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identității victimei în vederea deplinei lămuriri a cauzei și bunei desfășurări a urmăririi penale.

DIICOT a anunțat, pe 17 august, că specialiștii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure, deoarece erau într-o stare de calcinare excesivă. Procurorii au retrimis INML dispoziție de refacere a analizei.

Luiza Melencu, de 18 ani, a dispărut de acasă în luna aprilie, după ce a fost luată "la ocazie". Suspectul, Gheorghe Dincă, a recunoscut că le-a ucis pe Luiza și pe Alexandra, în vârstă de 15 ani.

Mai multe articole despre:
DIICOT Luiza