MENIU

Procurorii cer date despre evoluţia în zbor a elicopterului SMURD, înainte de momentul prăbușirii

<p>Procurorii cer date despre evoluţia &icirc;n zbor a elicopterului SMURD, &icirc;nainte de momentul prăbușirii </p>

Procurorii militari au cerut, vineri, date şi explicaţii despre evoluţia în zbor a elicopterului SMURD, înainte de momentul prăbuşirii în lacul Siutghiol, dar şi ridicarea unor obiecte şi înscrisuri, care pot fi folosite ca probe în anchetă, potrivit Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, informează Mediafax.

Mai exact, procurorii de la Secţia Parchetelor Militare din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care au preluat ancheta în cazul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol, în 15 decembrie, au făcut, în perioada 16-19 decembrie, mai multe acte procedurale.

Anchetatorii au dispus măsuri "pentru obţinerea şi interpretarea datelor referitoare la evoluţia în zbor a elicopterului, înainte de momentul prăbuşirii" și pentru ridicarea unor obiecte şi înscrisuri, care pot fi folosite ca mijloace de probă. Totodată, procurorii au dispus măsuri pentru căutarea şi recuperarea, din lacul Siutghiol, a tuturor pieselor şi subansamblelor desprinse din epava elicopterului prăbuşit şi pentru asigurarea conservării epavei.

Ancheta în cazul accidentului aviatic din judeţul Constanţa, în urma căruia au murit toate cele patru persoane aflate în aparatul de zbor, este făcută de Secţia Parchetelor Militare din PICCJ, care a preluat ancheta de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

 

Mai multe pe Mediafax.