MENIU

Procuror DIICOT, trimis în judecată pentru luare de mită în cazul ginerelui lui Traian Băsescu

<p>Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, la DNA</p>

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a procurorului DIICOT Comăneanu Constantin, pentru infracţiunea de luare de mită. Ofiţerul a oferit, în schimbul banilor, informaţii dintr-un dosar penal pe care îl instrumenta.

Comăneanu Constantin, ofiţer de poliţie judiciară cu gradul profesional de comisar de poliţie în cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru infracţiunea de luare de mită.

Ofiţerul fusese delegat să lucreze în cadrul DIICOT pentru efectuarea de acte de urmărire penală în acest dosar, însă, potrivit procurorilor, acesta a primit 10.000 de euro sub formă de mită, pentru că i-a oferit unui om de afaceri date şi informaţii din acest dosar penal.

Comăneanu Constantin a primit banii în două tranşe de câte 5.000 de euro, în două zile diferite. Oamenii legii l-au prins în flagrant fix în momentul în care ridica ultima transă.

“Inculpatul Comăneanu Constantin, ofițer de poliție judiciară cu gradul profesional de comisar de poliție, delegat să lucreze în cadrul DIICOT, a primit de la o persoană, în două rânduri, respectiv în zilele de 12.02.2015 și 30.03.2015, suma totală 10.000 euro (de fiecare dată câte 5.000 euro), sumă ce reprezenta recompensa pentru ajutorul acordat unui om de afaceri, în sensul oferirii, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, de date și informații dintr-un dosar penal aflat în instrumentarea D.I.I.C.O.T. care îl privea pe acesta din urmă și în care ofițerul de poliție fusese delegat pentru a efectua acte de urmărire penală, fiind depistat în flagrant la data de 30.03.2015”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de a se menţine măurile preventive dispuse, mai exact, controlul judiciar.

Potrivit comunicatului DNA, dosarul a fost disjuns din cauza în care, la data de 26 iunie 2015, au fost trimişi în judecată Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, şi Lucinschi Sergiu, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova.

Cei doi sunt acuzaţi de şantaj, trafic de influenţă, fals în declaraţii şi instigare la fals interelctual şi, respectiv, complicitate la şantaj şi instigare la fals în declaraţii.