MENIU

Problemele şcolilor din Bucureşti: toalete murdare, lipsa sălilor de sport, mizerie

Cele mai mari probleme ale şcolilor bucureştene, în viziunea părinţilor, sunt mizeria de la toalete, absenţa sălilor de sport, mizeria din școală sau din curtea școlii sau mizeria din curtea şcolii. Acestea sunt rezultatele centralizate în cadrul campaniei ”Voluntar pentru școli mai bune”, derulată de USR în primele două luni de la începere anului școlar. 

Peste 200 de părinți au semnalat problemele din 77 de școli din București, iar cea mai frecvent invocată a fost lipsa igienei în grupurile sanitare. 28% dintre repondenţi s-au plâns de acest lucru. O a doua mare problemă este lipsa sălilor de sport, fapt reclamat de 21% dintre cei care au participat la studiu.

Aproape jumătate dintre părinți au indicat și probleme de natură educațională (calitatea actului didactic, orarul, supra-aglomerarea, lipsa de profesionalism a unor cadre didactice, solicitarea de sume de bani, management defectuos etc.).

Nu lipsesc de pe lista nici criticile legate de lipsa pazei în şcoli sau a asistenţei medicale.

Pe ansamblu, 57% dintre părinţii bucureşteni chestionaţi au indicat doar probleme de infrastructură în şcolile unde învaţă copii lor, în timp ce 43% au indicat şi probleme educaţionale, arată sondajul realizat de USR.

O altă problemă sesizată, în cazul grădinţelor de stat, este supraglomerarea.

sursă foto: soridapress.ro 

sursă infografii: USR Bucureşti

Mai multe articole despre:
null