MENIU

Prințul Paul a fost eliberat după 3 luni de închisoare în Franța - Când va fi extrădat

Printul Paul de România

Prințul Paul al României a fost eliberat, dar a fost plasat sub control judiciar de judecătorii Curții de Apel din capitala Franței. Acesta va afla în noiembrie dacă va fi extrădat sau nu în România.

După aproape trei luni petrecute într-o închisoare din Paris, prințul Paul al României a fost eliberat. Acesta a fost plasat sub control judiciar de judecătorii Curții de Apel din capitala Franței. Cererea privind extrădarea sa în România va fi judecată pe 9 noiembrie.

Prințul Paul a fost condamnat definitiv în România definitiv la trei ani și patru luni de închisoare cu executare. Autoritățile române au solicitat să fie adus în țară, ca să își execute pedeapsa.

Acesta a fost dat în urmărire internațională, în baza unui mandat european de arestare, și a fost arestat la o cafenea din Paris, la sfârșitul lunii iunie acest an. A a fost prins pe 27 iunie, într-o cafenea din capitala Franței, la șase luni de la condamnarea sa.

În urma cooperării polițienești internaționale, dintre Poliția Română și autoritățile din Franța, a fost depistat, în Paris, Paul-Philippe al României.

Prințul Paul a fost condamnat, pe 17 decembrie 2020, la 3 ani si 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracțiunilor de cumpărare de influență şi complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, in dosarul retrocedărilor de la fosta Ferma Regală din Băneasa.