MENIU

Principalii candidați pleacă în SUA! Iohannis și Dăncilă vor fi, în aceeași perioadă, la New York

Principalii candidați la alegerile prezidențiale se pregătesc să plece în America. Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă vor fi prezenți, în aceeași perioadă, la New York. Președintele va participa la Adunarea Generală a ONU, iar premierul și-a programat mai multe întâlniri cu oficiali americani și oameni de afaceri. Și președintele USR, Dan Barna, va face o vizită în SUA în ultima săptămână din septembrie.

Viorica Dăncilă este prima care va pleca în Statele Unite. Potrivit unor surse oficiale, va pleca duminică, cu un avion de linie.

Premierul participă pe 27 septembrie, la New York, la o conferinţă dedicată mediului de afaceri, organizată de Camera de Comerţ Româno-Americană. Cu acest prilej, premierul va avea întâlniri cu vicepreședinte SUA, Mike Pence, și cu secretarul Rick Perry.

Din delegația care o va însoți pe premierul Viorica Dăncilă fac parte mai mulți miniștri. Printre aceștia: Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, Ramona Mănescu, ministrul de Externe și ministrul Sănătății Sorina Pintea. Din delegație ar fi trebuit să facă parte și Mihai Fifor, vicepremierul care se ocupă de parteneriatele stragice. Potrivit unor surse, Fifor va rămâne acasă după ce Curtea Constituțională l-a obligat pe Klaus Iohannis să semneze decretele de revocare ale unor miniștri. Printre ei aflându-se și Mihai Fifor.

Cine pleacă sigur însă la New York este Klaus Iohannis. Președintele va participa, săptămâna viitoare, la Adunarea Generală a ONU. Iohannis va susține un discurs și va participa la recepțiile oferite de secretarul general al ONU și de președintele Donald Trump. Klaus Iohannis va avea și mai multe întâlniri bilaterale.

Și președintele USR va face o vizită în SUA, în ultima săptămână a lunii septembrie. Dan Barna va participa la forumul Centrului pentru Analiza Politicilor Europene. Președintele USR nu figurează însă printre cei care vor lua cuvântul.

Mai multe articole despre:
null