MENIU

Primul român infectat cu Coronavirus

Primul roman infectat cu Coronavirus a fost confirmat pe vasul de croaziera din Japonia. Acesta a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Un român de pe nava de croazieră Diamond Princess aflată în carantină în Japonia are coronavirus, a anunțat Ministerul român de Externe.

Românul a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații, a transmis MAE.

Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autoritățile nipone. De asemenea, se menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess, a mai anunțat MAE.

La bordul vasului japonez de croazieră Diamond Princess se află 17 români, doi turiști și 15 angajați.

Numărul total al celor infectați pe nava de croazieră cu noul virus ajunsese miercuri la 175. 

Vasul de coazieră Diamond Princess a fost plasat în carantină pentru două săptămâni pe 3 februarie, când a ajuns în Yokohama. Numărul total de turiști și membri ai echipajului trece de 3.700 de persoane.

Anunțul MAE vine la doar o zi de la alerta infectarii unui roman cu virusul Corona.

Este vorba despre tânărul asistent din Reșița care a lucrat la o clinică din Germania. Testele făcute marți la Institutul Matei Balș din Capitală au ieșit negative.  

Managerul Institutului, medicul Adrian Streinu Cercel, a anunțat că pacientul are o gripă sezonieră, pe care ar fi contractat-o la schi.

Bărbatul de 25 de ani lucrează ca asistent medical într-un spital din Germania, de lângă Munchen. Acolo a îngrijit o familie de patru cetăţeni chinezi infectați cu coronavirus. Marți seara el a ajuns la spitalul din Reșița cu febră și tuse. De acolo a fost transferat la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara, unde a fost izolat de restul pacienților. 

Denumirea oficială a noului coronavirus este "Covid-19", a decis marți Organizația Mondială a Sănătății. 

BILANȚ ALARMANT AL EPIDEMIEI DE CORONAVIRUS

Bilanţul coronavirusului din China crește abrupt de la o zi la alta. Într-o singură zi au fost raportate 15.000 de îmbolnăviri și aproape 250 de decese. Până joi, peste 1350 de morți și cel puțin 60 de mii de persoane infectate.

O altă veste stârnește îngrijorare, potrivit cercetătorilor. Perioada maximă de incubare nu ar fi de 14 zile, ci dublă, susuțin unii cercetători chinezi.

Organizația Mondială a Sănătății trimite în continuare medici în epicentrul din provincia Hubei, unde a izbucnit infecția cu noul virus. 

Epidemia de coronavirus în CIFRE

Bilanț epidemiei de coronavirus urcă la cote alarmante în China! Joi dimineața, autoritățile au anunțat că peste 14.000 de persoane au fost infectate. 242 de persoane au murit, într-o singură zi, în provincia chineză Hubei, din cauza îmbolnăvirii cu coronavirus. Bilanțul s-a dublat de la o zi la alta. 

Potrivit celui mai recent bilanț, până joi muriseră 1.369 de oameni, majoritatea în China, în provincia Hubei, focarul epidemiei izbucnite în luna decembrie 2019.

Dintre cei 1.369 care au murit, doi au fost în afara Chinei - câte unul în Hong Kong și Filipine.

Peste 60.000 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate până joi, mai exact 60.349, dintre care cei mai mulți în China - 59.822.

O veste bună totuși: peste 6.000 de oameni s-au vindecat deja, cei mai mulți în China, aproape 3.500 în provincia Hubei, focarul epidemiei. În Wuhan au fost externaţi primii pacienţi vindecaţi de virus. Cel puțin 34 dintre ei au plecat din două spitale, dar rămân sub supraveghere medicală. 

Cei peste 1.300 de oameni care au murit din cauza noului coronavirus au depășit cu mult bilanțurile epidemiilor anterioare de SARS și MERS. Au fost 774 de decese provocate de epidemia cu Sindromul Acut Respirator Sever (SARS-CoV), între anii 2002-2003, și de 851 de decese, în cazul Sindromului Respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV), între anii 2012-2013.

 

Stire in curs de actualizare

Mai multe articole despre:
coronavirus roman vas croaziera bilant