MENIU

Primul drum făcut de chinezi în România

Primul drum făcut de chinezi în România: este vorba de lărgirea Centurii București

Constructorul chinez Sinohydro a fost declarat câştigătorul licitaţiei pentru lărgirea la patru benzi a Centurii Bucureşti între DN2 şi A2. Dacă rezultatul licitaţiei va fi menţinut în urma contestaţiilor, acesta va fi primul contract de drum naţional semnat de o companie chineză în România.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a declarat câştigătoare oferta asocierii chinezo - române Sinohydro  Corporation Limited - Nord Vest Infrastructra și Servicii, în cadrul licitaţiei pentru modernizarea centurii rutiere a Municipiului București între DN2 şi A2, au spus surse oficiale citate de Economica.net.

Sinohydro Corporation este o companie chineză de stat și cel mai mare constructor de hidrocentrale din lume. Sinohydro a urmărit agresiv oportunitățile internaționale de construire a barajelor și este acum activă în Asia de Sud-Est, Asia de Sud, Africa, America Latină și Europa de Est.

În regiune, compania se ocupă de construirea unei hidrocentrale în Serbia, modernizarea unui baraj în Polonia şi realizarea centurii unui oraş din Georgia.

Mai multe articole despre:
chinezi autostrăzi centura Capitalei