MENIU

Primul caz de variolă a maimuței depistat în armată - Anunțul Comandamentului European al SUA

Primul caz de variolă a maimuței depistat în armată - Anunțul Comandamentului European al SUA

Primul caz de variolă a maimuței, depistat în armată! Anunțul a fost făcut de Comandamentul European al SUA.

Un membru al serviciului militar american în Germania a fost depistat cu virusul varioleir maimuței.

Un membru în serviciu activ al armatei americane cu sediul în Stuttgart, Germania, a fost identificat ca fiind primul caz cunoscut de variola a maimuței în cadrul armatei, a anunțat un purtător de cuvânt al Comandamentului European al SUA pentru CNN.

Militarul „a fost recent testat pozitiv pentru variola maimuțelor”, a declarat căpitanul William Speaks, din Marina SUA.

„Persoana a fost tratată la clinica de sănătate a armatei din Stuttgart și se află în prezent în izolare și se recuperează în centrele din afara bazei. Specialiștii în sănătate publică au stabilit că riscul pentru populația generală este foarte scăzut. Ca măsură de precauție, se face ancheta epidemiologică, prin urmărirea contactelor pentru personalul clinicii care a interacționat cu pacientul. Cazul de la Stuttgart este al tulpinii Africii de Vest, care este în general ușoară, iar transmiterea de la om la om este limitată”, a mai spus Speaks.

Ce este variola maimuței - Cum se răspândește și cât de gravă este boala

Variola maimuței este o infecție virală rară, cu infectare umană accidentală, care apare, de obicei, în principal în părțile împădurite din Africa Centrală și de Vest în urma contactului cu rezervorul animal. De asemenea, se poate răspândi de la persoană la persoană. Este produsă de virusul variolei maimuței, care aparține familiei ortopoxvirusului.

Există două tipuri de virus pentru variola maimutei, cel din Africa de Vest și cel bazinul Congo (Africa Centrală). Deși tipul vest-african al virusului variolei maimuței duce uneori la boli grave la unele persoane, boala este de obicei auto-limitată. În medie, 1% dintre cei infectați cu tipul vest-african și până la 10% dintre cei infectați cu virusul din bazinul Congo au decedat.

Virusul variolei maimuței se răspândește în primul rând prin contactul cu o persoană infectată sau prin materiale contaminate, cum ar fi lenjeria de pat, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.