MENIU

Primul caz de infectare cu noua tulpină a coronavirusului în Germania

Primul caz de infectare cu noua tulpină a coronavirusului în Germania

Autoritățile din Germania au anunțat, joi, primul caz de infectare cu noua tulpină a coronavirusului, descoperită inițial în Marea Britanie. În mai puțin de o săptămână, mai multe țări au raportat astfel de cazuri, precum Italia, Belgia, Danemarca și Israel. 

Persoana testată pozitiv este o femeie care a călătorit recent în Regatul Unit. Aceasta s-a întors duminică în landul Baden-Wuerttemberg, din sud-vestul Germaniei, a precizat ministerul Sănătății. 

Femeia prezintă simptome uşoare şi a intrat în izolare la domiciliu. Încă trei persoane, contacți direcți ai acesteia, au fost plasate în carantină. 

Pe 27 decembrie, Germania va demara campania de vaccinare. Dezvoltatorii vaccinului susțin că acesta este eficient și împotriva noii tulpini care nu este mai periculoasă, dar este mult mai contagioasă. 

În paralel, guvernul din Berlin a înăsprit și măsurile pentru combaterea transmiterii virusului. Până pe 10 ianuarie, toate școlile și cele mai multe magazine vor fi închise. Bilanțul epidemiei din țară depășește 1,9 milioane de infectări, în creștere cu 19.430 față de ziua precedentă, și 29.500 de decese. 

Citește și: ”Alertă coronavirus! Experții în sănătate vorbesc despre o a treia tulpină. Unde a apărut”