MENIU

Primele imagini din interiorul clubului Bamboo

<p>Incendiu din Bamboo. Două persoane mai sunt internate la Spitalul Floreasca</p>

La cinci zile de la incendiul izbucnit în clubul Bamboo din Capitală care a ars aproape complet, au apărut şi primele imagini din interior. ISU a anunțat miercuri că, în jurul orei 12.00, a fost retrasă ultima autospecială de stingere rămasă pentru supraveghere la clubul Bamboo.

Flăcările puternice, de câţiva metri înălţime, au mistuit tot, pe o suprafaţă de aproximativ 3 mii de metri pătraţi. Inspectoratul de Stat în Construcţii a stabilit că structura de rezistenţă a clădirii a fost puternic afectată.

Din cauza temperaturilor extrem de ridicate din timpul incendiului, totul s-a topit. Din club au mai rămas doar profilele metalice. În urma incidentului, nu au fost persoane grav rănite.

Clienţii şi angajaţii au reuşit să se evacueze la timp. Chiar şi aşa, câteva zeci de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că s-au intoxicat cu fum. Pompierii au reuşit să stingă în totalitate incendiul după 57 de ore de luptă cu flăcările. 

Cătălin Botezatu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că: "Mâine sau poimâine va fi externată şi Alexandra, cea care a reuşit să salveze cele mai multe victime. Credem în continuare că fost pus intenţionat pentru că vorbim e o încăpere în care nu exista nici măcar o priză, şi era lumina stinsă. Draperiile s-au inflamat şi au luat foc."

Avocat Bamboo: Incendiul a fost pus de persoane din afara clubului, în zona fostei săli de fitness

Incendiul din Clubul Bamboo a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă la ora 03.32, iar primele echipaje de intervenţie au ajuns la faţa locului la ora 03.47, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

La locul incendiului au fost mobilizate 29 de autospeciale de stingere a incendiilor, patru autospeciale de intervenţie la înălţime, 28 de echipaje SMURD de prim ajutor şi terapie intensivă mobilă, 26 de ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, un punct de comandă mobil, patru autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, un echipaj de scafandri cu barcă, două spitale mobile, trei autospeciale de descarcerare.

În total, peste 260 de pompieri au intervenit, timp de peste şase ore, pentru stingerea incendiului violent, care a cuprins o suprafaţă de aproximativ 3.000 pătraţi, distrugând clubul în totalitate.

- See more at: https://www.realitatea.net/patronul-clubului-bamboo-dupa-audieri-incendiul-a-pornit-dintr-un-spatiu-care-nu-functiona_2025147.html#sthash.8W7Rjosr.dpuf

 
Mai multe articole despre:
incendiu club bamboo