MENIU

Primele imagini cu Delia Velculescu la Atena: șefa misiunii FMI are 20 de bodyguarzi

Delia Velculescu

Delia Velculescu, românca șefă a misiunii FMI la Atena, începe vineri discuțiile cu ministrul grec de Finanțe pe marginea pachetului de măsuri de austeritate asumat de Guvernul elen cu liderii zonei euro. Rolul FMI este totuși incert în noul plan de bail-out, 

Delia Velculescu a sosit joi seară la Atena și s-a cazat la hotelul Hilton din capitala Greciei, informează presa elenă.

Românca supranumită "Doamna de fier" sau "miss Draculescu", în urma stilului dur de negociere în criza din Cipru din 2012-2014, ar fi însoțită de 20 de angajați ai serviciului elen de pază și securitate, dată fiind ostilitatea generală cu care se raportează grecii la Fondul Monetar.

Climatul de ostilitate cu care este întâmpinată șefa misiunii FMI la Atena se vede și în comentariile ironice ale presei locale care titrează "Dragonul a aterizat" sau "starul de la FMI a venit să sugă sângele pensionarilor greci".

Delia Velculescu este vânată de presa de la Atena, care îi urmărește îndeaproape programul. Au apărut și primele imagini cu șefa delegației FMI la hotelul de cinci stele din Atena, unde a avut primele discuții cu oficialii Finanțelor elene.

Un raport al experţílor FMI, înaintat boardului, ridică semne de întrebare dacă instituţia internaţională se va alătura eforturilor Uniunii Europene de a salva Grecia de la colaps, scrie Financial Times.

Astfel, îndatorarea ridicată şi istoricul negativ în privinţa implementării reformelor descalifică Grecia de la un al treilea pachet de ajutor financiar din partea Fondului Monetar Internaţional (FMI), potrivit raportului.

FMI impune Greciei două condiții pentru acordarea planului de ajutor financiar

Delia Velculescu va trebui să decidă care va fi rolul pe care FMI este dispus să îl joace în orice nou acord salvator pentru Grecia și ce ar trebui așteptat din partea Atenei, în schimb.

Mai multe articole despre:
Grecia FMI delia velculescu