MENIU

Adio, prime de Paște pentru toți acești angajați!

O treime dintre angajatori se fac că uită de Sărbătorile de Paște

Un procent destul de mare dintre angajatorii din România, aproape o treime, anunță că nu vor acorda prime de Paște în acest an, iar alți 12% nu s-au hotărât încă ce vor face. 

Dintre angajatorii care au răspuns că vor da prime de Paște, aproape 40% spun că vor acorda prime în bani, iar 34% vor da salariaților tichete cadou, mai puțini fiind cei care vor acorda coșuri cu produse specifice de sezon sau zile libere suplimentare.

Peste 20% sunt nehotărâți sub ce formă vor acorda beneficiile de Paște, scrie Realitatea Financiara.

În orice caz, puțini își permit să mărească valoarea primelor sau a beneficiilor ce vor fi acordate în 2019. Circa două treimi dintre angajatorii care vor acorda prime de Paște spun că acestea vor avea o valoare similară cu cea de anul trecut, 16% afirmă că vor fi cu 5 – 10% mai mari, iar circa 11,8% au declarat că valoarea beneficiilor va fi cu 20 – 25% mai mare decât în anul precedent. Restul de 6% susțin că valoarea ar putea fi ceva mai mică.

De partea cealaltă, trei din cinci angajați își doresc de Paște de la angajator o primă în bani, iar 12% - tichete cadou. Alți 14,5% dintre salariați visează chiar la un city break oferit de către angajator, 7,3% și-ar dori o zi liberă în plus, iar mai puțini - 6,6% - spun că ar vrea coșuri cu produse cadou.

Mai multe articole despre:
Paşte prime paște