MENIU

Primarul Vienei - Michael Ludwig susține aderarea României la spațiul Schengen - Discuții cu românii

Primarul Vienei - Michael Ludwig

Primarul Vienei, Michael Ludwig și-a declarat susținerea fața de aderarea României la spațiul Schengen și a invitat la discuții un grup de români stabiliți în Austria. 

Printre altele, edilul a discutat și despre buna integrare a celor aproape 50.000 de români care locuiesc și muncesc la Viena, pentru care acesta a avut doar cuvinte de laudă.

Printre românii invitați s-au aflat preoți, reprezentanți ai unor asociații, oameni de cultură și medici. Primarul a declarat că se va implica în continuare pentru ca România să adere la spaţiul Schengen. 

„Ca primar al Vienei este important pentru mine să ne punem mereu împreună și să avem un permanent dialog în loc să ne divizăm. De aceea m-am întâlnit astăzi cu reprezentanții vienezi cu rădăcini românești. Mie mi-e clar: într-o Europă comună, nu e posibil să bați alte țări în cap din calculele politice interne.

Viena este un oraș mondial în care trăim deschis și împreună. În orașul nostru, trăiesc peste 45.000 de oameni cu rădăcini în România. Au o contribuție semnificativă pentru economie și societate, ceea ce apreciez foarte mult. Prin urmare, voi continua să militez pentru ca România să devină parte a spațiului Schengen în viitor.”, a declarat Michael Ludwig pe pagina sa de Facebook.

Mai multe articole despre:
viena primar schengen