MENIU

Primarul Iulian Bădescu, arestat pentru 30 de zile,a fost transferat la Spitalul Penitenciar Jilava

<p>Primarul Iulian Bădescu, arestat pentru 30 de zile,a fost transferat la Spitalul Penitenciar Jilava</p>

Primarul Ploieștiului, Iulian Bădescu, a fost arestat preventiv, miercuri după-amiaza, pentru 30 de zile, după ce a fost reținut, marți, de procurorii DNA Ploiești într-un dosar privind infracțiunile de luare de mită și abuz în serviciu, au decis magistrații Tribunalului Ploiești, informează Realitatea TV. 

UPDATE 19.20: Primarul Iulian Bădescu este transferat la Spitalul Penitenciar Jilava, informează HotNews.ro. 

După ce a făcut o scurtă declarație jurnaliștilor, Bădescu a leșinat, în timp ce părăsea sediul tribunalului.

Primarul Ploieștiului, Iulian Bădescu, arestat preventiv în dosarul privind premierea din bugetul local a echipei FC Petrolul Ploiești, a fost transferat, miercuri seara, la Spitalul Penitenciar Jilava, medicii stabilind că acesta are nevoie de îngrijiri medicale sub supraveghere permanentă.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Alexandru Băloi, a declarat, pentru Agerpres, că Bădescu a fost supus unor investigații la Unitatea de Primiri Urgențe a unității sanitare, iar medicul cardiolog a decis că el necesită tratament sub supraveghere continuă, timp de câteva zile, astfel că primarul este transferat la Spitalul Penitenciar Jilava. Potrivit managerului Serviciului Județean de Ambulanța Prahova, Daniel Nicolae, Iulian Bădescu a fost preluat de o ambulanța cu asistent.

De altfel, miercuri dimineața, edilul, reținut marți de procurorii DNA, pentru luare de mită și abuz în serviciu, a fost dus cu ambulanța la sediul Tribunalului Prahova.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Alexandru Băloi, a declarat pentru Agerpres că Bădescu a fost preluat de o ambulanță cu medic, pentru a fi transportat la instanță.
"I s-a făcut o externare de etapă, ceea ce înseamnă că, dacă starea acestuia se depreciază în funcție de anumiți factori, atunci, în funcție și de decizia instanței, el poate reveni în spital, fără a mai trece prin procedurile impuse, la Unitatea de Primiri Urgențe", a explicat Băloi.

De asemenea, directorul Serviciului Județean de Ambulanța Prahova, Daniel Nicolae, a arătat că ambulanța cu medic nu a rămas la Tribunal, dar, dacă va fi nevoie de asistență medicală, se va interveni la solicitare.

Iulian Bădescu a fost internat, marți seara, la Secția de cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, lui făcându-i-se rău, la scurt timp după ce a fost reținut și scos din sediul DNA, pentru a fi transportat in arest.

Bădescu a fost adus, marți, la sediul DNA, unde a fost audiat de procurorii anticorupție într-un dosar privind premierea echipei FC Petrolul din bugetul local. 

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, (începând cu data de 3 martie 2015, ora 16.15, până la data de 4 martie 2015, ora 16.15) a inculpatului BĂDESCU IULIAN, primarul municipiului Ploiești, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de luare de mită și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave având ca rezultat obținerea pentru altul a unui folos necuvenit (2 acte materiale).

În ordonanțele de reținere, respectiv de punere în mișcare a acțiunii penale se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: În calitate de primar al municipiului Ploiești și ordonator principal de credite, inculpatul BĂDESCU IULIAN a semnat, la data de 21.01.2013, un contract de cooperare încheiat între municipiul Ploiești și Asociația Comunitară „Lupii Galbeni 2012” Ploiești și, la data de 28.06.2013, a semnat regulamentul privind punerea în aplicare a acestuia, în lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustrăgând aceste operațiuni controlului de legalitate, regularitate și încadrare în creditele bugetare și a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (în trei tranșe) către asociație, deși cunoștea că nu este legală.

Aceste fapte au avut ca rezultat prejudicierea bugetului local cu suma anterior menționată, precum și obținerea de către Asociația Comunitară „Lupii Galbeni 2012” Ploiești a unui folos necuvenit de aceeași valoare. Prin semnarea contractului și a regulamentului sus menționate, inculpatul Bădescu Iulian și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu prevăzute de Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale și a încălcat dispozițiile din O.G. nr. 119/1999 privind controlul intern și controlul financiar preventiv și pe cele din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale.

Același inculpat i-a pretins unui reprezentant al Asociației Comunitare „Lupii Galbeni 2012” Ploiești, în schimbul derulării contractului de asociere și a regulamentului de aplicare a contractului, precum și a efectuării plăților către Asociație, suma de 300.000 euro reprezentând un comision de 10% din valoarea totală a sumelor ce urmau ce urmau a fi acordate de primărie jucătorilor echipei de fotbal „F.C. PETROLUL” Ploiești, ale cărei interese erau reprezentate de Asociația Comunitară, precum și foloase necuvenite constând în contravaloarea transportului și a cazării, în perioadele ianuarie - februarie 2013, respectiv ianuarie – februarie 2014, la două hoteluri din Turcia unde inculpatul Bădescu Iulian a însoțit echipa în desfășurarea cantonamentului", se precizează în comunicatul DNA.

În cursul zilei de marți, Iulian Bădescu a postat pe pagina sa o scurtă clarificare privind cercetările DNA:

”În această dimineață, am fost contactat de magistrații din cadrul DNA - Serviciul teritorial Ploiești pentru a clarifica unele aspecte legate de finanțarea clubului de fotbal Petrolul Ploiești. Dupa cum se știe, Primăria Ploiești a premiat performanța realizată de Asociația "Lupii Galbeni" în temeiul unei hotărâri a Consiliului Local al municipiului. Îmi exprim convingerea că toate problemele care țin de relația contractuală dintre administrația publica locală și clubul de fotbal vor fi lămurite în cel mai scurt timp posibil, astfel încât activitatea celor două instituții să se desfășoare în cele mai bune condiții”,  se arată pe pagina sa de facebook. 

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că perchezițiile vizează biroul primarului Iulian Bădescu, dar și locuința acestuia din municipiul Ploiești.

Potrivit acelorași surse, acuzațiile din acest dosar sunt legate de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și luare de mită.

Procurorii DNA Ploiești au dispus în urmă cu un an începerea urmăririi penale in rem într-un dosar legat de finanțarea echipei de fotbal Petrolul Ploiești de la bugetul local. Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, municipalitatea urma să premieze cu suma de trei milioane de euro echipa de fotbal pentru performanțele sportive.

 
Mai multe articole despre:
Ploieşti arest primar Iulian Bădescu