MENIU

Comandamentul de iarnă. Gabriela Firea: Ne așteaptă o săptămână grea

Şcoli închise în judeţul Botoşani

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat în cadrul comandamentului de iarnă că ne aşteaptă o săptămâna grea. "Vom avea un strat de zăpadă de 15 cm. Ne aşteaptă o săptămâna grea", a spus aceasta.

Primarul General, Gabriela Firea: Trebuie intensificate tratamentele cu materiale antiderapante şi pe arterele secundare ! Operatorii de deszăpezire trebuie să acţioneze mai ferm pentru combaterea poleiului.

Având în vedere avertizările meteorologilor care au anunţat în Bucureşti cod galben de lapoviţă, ninsoare, polei şi intensificări ale vântului, Primarul General, Gabriela Firea, a convocat astăzi, la sediul Municipalităţii, un comandament în care a solicitat în mod expres operatorilor de deszăpezire din toate sectoarele Capitalei să acţioneze cu materiale antiderapante pe toate arterele Capitalei şi în special pe arterele secundare.

Primarul General, Gabriela Firea: "Deşi pe parcursul nopţii cât şi în cursul zilei de astăzi s-a acţionat cu aproape 200 de utilaje şi 1400 operatori, solicit tuturor operatorilor să acţioneze mai ferm pentru degajarea arterelor secundare, să aplice tratamente cu materiale antiderapante, mai ales că şi în această seară se vor înregistra, potrivit ANM, precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Trebuie aplicate materiale antiderapante pe arterele principale, în special în pante, rampe, poduri, dar şi pe trotuare, alei, refugii şi staţii RATB. Reamintesc faptul că Municipalitatea a pus la dispoziţia cetăţenilor un Telverde 0.800.800.868 pentru sesizări sau avarii şi vom răspunde cu promptitudine, că de fiecare dată".

Gabriela Firea a făcut apel la proprietarii de panouri publicitare să le verifice, în contextul în care vântul se va itensifica. "Proprietarii şi administratorii panourilor publicitare trebuie să verifice fiecare panou publicitar", a afirmat acesta, adăugând că este responsabilitatea lor. 

”Vreau să mă conving că suntem cu toți organizați pentru că ne vom confrunta în continuare cu ninsori și vânt puternic. Vreau să le transmit încă o dată celor care curăță străzile să acționeze cu prioritate pe Urgența 1, adică pe marile bulevarde, dar și pe Urgența 2, pentru că acolo sunt probleme. Pe marile bulevarde s-a circulat destul de bine, în condiții de iarnă. Fac apel la dumneavoastră să nu acționați doar pe poduri/rampe, ci și pe străzile laterale, pentru că acolo s-au produs foarte multe incidente",  a mai spus primarul general al Capitalei.

De asemenea, Firea a mai precizat că ”până acum am acţionat cu toţii pentru a îndepărta pe cât posibil zăpada şi gheaţa, pentru a se putea ajunge în siguranţă la instiţiile publice. Aşteptăm, în continuare, informaţii de la ANM, pentru a ştii ce avem de făcut".

Primarul Gabriela Firea a convocat un comandament de iarnă luni, la sediul PMB, din cauza fenomenele meteo înregistrate în Capitala şi avetizarile emise de meteorologi.

La şedinţă au fost prezenţi toţi factorii implicaţi în implementarea programului de deszăpezire şi combatere polei în Bucureşti.

Mai multe articole despre:
polei şcoli închise ninsoare comandament firea