MENIU

Primarul din Lupeni, Cornel Resmeriţă, reţinut 24 de ore în Dosarul Gala Bute

Primarul oraşului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă (PSD), a fost adus luni după-amiază la DNA, de către anchetatori, după ce la locuinţa sa au avut loc percheziţii, în dosarul "Gala Bute". UPDATE: Cornel Resmeriţă a fost reţinut, luni seară, pentru 24 de ore.

UPDATE: Cornel Resmeriţă a fost reţinut, luni seară, pentru 24 de ore, urmând ca pentru el să fie cerut un mandat de reţinere preventivă.

Cornel Resmeriţă a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 17.30, fiind însoţit de anchetatori, care l-au ridicat de la locuinţa sa din Lupeni, judeţul Hunedoara.

La DNA au mai fost aduşi, cu mandat, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea în mandatul acesteia la Ministerul Dezvoltării, şi omul de afaceri Adrian Gărdean, care controlează SC Termogaz Company SA. Surse judiciare au precizat că Adrian Gărdean este naşul lui Ion Bîrcină, finul judecătorul de la Curtea Constituţională Toni Greblă, ultimii doi urmăriţi penal într-un alt dosar.

Procurorii DNA au făcut luni 18 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Hunedoara şi Gorj, la sediile mai multor firme şi la persoane suspectate de fapte de corupţie, în dosarul "Gala Bute".

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că au fost făcute percheziţii la Rudel Obreja, la primarul din Lupeni - Hunedoara, Cornel Resmeriţă, la Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea în perioada în care aceasta a fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, la Gheorghe Nastasia, fost secretarul general al MDRT şi la omul de afaceri Adrian Gărdean, care controlează SC Termogaz Company SA.

Opt persoane sunt duse la audieri la sediul central al DNA, în urma percheziţiilor.

Anchetatorii au ridicat din locuinţa primarului Cornel Resmeriţi o serie de documente.