MENIU

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, reținut pentru 24 de ore

<p>Primarul din Baia Mare le da indicaţii din arest subordonaţilor: E greu să puneţi nişte flori, iarbă</p>

Procurorii DNA l-au reținut, marți seară, pe Cătălin Cherecheș, primar al municipiului Baia Mare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

Cătălin Cherecheș va fi prezentat, miercuri, Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Cluj au efectuat mai multe descinderi la Primăria Baia Mare, edilul Cătălin Cherecheș fiind prins în flagrant în biroul său.

Potrivit surselor citate, în momentul flagrantului, în biroul primarului Cherecheș se aflau mai multe persoane, printre care și reprezentanți ai unor societăți comerciale din Baia Mare.

El ar fi cercetat pentru luare de mită și cel mai probabil va fi dus la DNA Cluj pentru audieri.

Primarul Cătălin Cherecheș a confirmat acțiunea DNA, despre care spune că se desfășoară cu mandat și că procurorii ar ridica mai multe înscrisuri. El a spus că nu comentează acțiunea și că va reveni cu declarații și lămuriri, dar că ar avea legătură cu anumite sponsorizări pentru sportivi, potrivit Știri pe Surse.

Procurorii DNA au efectuat, la începutul lunii octombrie a anului trecut, 12 percheziţii la Primăria Baia Mare, la clubul de handbal HCM, la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2014-2015.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, spunea atunci că au fost ridicate documente ”care au legătură cu clubul de handbal fete si băieţi, HCM Minaur Baia Mare şi HCM Baia Mare”.

În urma descinderilor efetuate în 2015, procurorii îl cercetează pe directorul executiv al echipei de hanbal feminin HCM Baia Mare, Liviu Bala, pentru abuz în serviciu în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Potrivit unui comunicat remis de DNA, în perioada 2014 - iulie 2015, inculpatul Bala Liviu - Ioan, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, "a îndeplinit în mod defectuos mai multe acte sau a ajutat la întocmirea acestora (efectuarea de cheltuieli fictive, întocmirea de documente contabile fictive, efectuarea de cheltuieli ce nu au fost cuprinse în bugetul de venituri şi cheltuieli şi în bilanţul contabil aprobat de Adunarea Generală a HC Municipal Baia Mare etc.), prin acestea cauzând acestui club sportiv un prejudiciu în sumă de aproximativ 650.000 lei”.

Concret, în luna aprilie 2015, jucătoarelor de handbal din cadrul clubului HCM Baia Mare li s-a înmânat, de către reprezentanţii clubului, câte un dosar fiecare conţinând mai multe documente, între care un contract civil de prestări servicii încheiat între HCM Baia Mare, în calitate de beneficiar, reprezentat de Liviu Bala, în calitate de director executiv, şi fiecare dintre jucătoarele din lotul echipei de handbal, prin PFA, în calitate de prestator de servicii, perioada contractului fiind 28 noiembrie 2014 - 30 iunie 2018.

Conform contractului civil de prestări servicii, pentru obligaţiile asumate de către jucătoare, beneficiarul HCM Baia Mare trebuia să achite, în tranşe periodice, în urma facturării de către prestator, mai multe sume de bani.

SURSE: Percheziții DNA la Primăria Baia Mare! Edilul Cherecheș a fost prins în flagrant

Mai multe articole despre:
Baia Mare primar reţinut Cătălin Cherecheş