MENIU

Primarul Cătălin Cherecheș, dus de urgență la spital

Cătălin Cherecheș

Primarul orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost dus de urgență miercuri la spital asta după ce a acuzat dureri mari în zona abdomenului.

Primarul orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost dus de urgență la spital asta după ce a acuzat dureri mari în zona abdomenului. Primarul se afla într-o ședință și a acuzat o stare de rău, cei din apropiere chemând ambulanța.

Prezența lui Cherecheș la spital vine la o zi după ce ANI a lansat acuzații grave la adresa lui Cherecheș și cu doar o zi înainte de un nou termen în dosarul care se judecă la Cluj Napoca.

ANI a anuţat luni că edilul nu poate justifica 2,7 milioane de lei din averea persoanlă, Cherecheş le răspunde că mama sa i-a donat 1,5 milioane de euro, bani dintr-o tranzacţie imobiliară. Primarul PSD a acuzat şi o răzbunare din partea șefului SRI, Eduard Hellvig.

"Sursa acestor bani este o donaţie de 1,5 milioane de euro pe care am primit-o de la mama mea în urma unei vânzări imobiliare", a explicat Cătălin Cherecheş, citat de Mediafax.

Primarul din Baia Mare a susţinut că va prezenta documente justificative atunc cnd i se vor prezenta acuzaţiile.

Cătălin Cherecheș îl acuză pe șeful SRI de vendeta. "Sunt presiuni pe doamna de la ANI"

„Vreau să-mi exprim regretul pentru doamna care lucrează la ANI, că a fost pusă în această situație și știu presiunile care au fost asupra ei, atât din zona de conducere a ANI, cât și din zona unei alte entități tot cu trei inițiale, SRI. E o chestiune foarte simplă. La un moment dat, actualul director dl Hellvig considera că eu am avut vreun rol în a se i realiza lui de către ANI, când era ministru Dezvoltării, unui astfel de dosar și bănuiesc că așa cum m-au băgat o dată la pușcărie... Dl Hellvig considera că eu am fost la baza acestei chestiuni. (...) I-am întrebat pe cei de la ANI, care este acuzația, pentru că ai dreptul să depui niște documente, să te justifici. N-a avut nici atât bun simț, ca să nu mai zic că nu au respectat legea. (...) Ideea este foarte simplă. În momentul când ANI mi-a solicitat documente, toate documentele referitoare la veniturile pe care le am, eu am întrebat: vă rog să-mi spuneți în ce constă această lucrare? Și lucrarea constă în faptul că denunțătorul meu a făcut o sesizare cu privire la un împrumut pe care i l-am dat eu, pe care l-am și recunoscut în instanță", a spus Cherecheș într-o intervenție telefonică la un post TV.

ANI a anunțat luni că a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către Cătălin Cherecheș.

Mai multe articole despre:
Cătălin Cherecheş