MENIU

Primăria va tăia arborii bătrâni de pe Kiseleff și din parcul Cișmigiu. Pericol de prăbușire

Vântul a făcut ravagii în municipiul Deva: maşini distruse, copaci prăbuşiţi / Foto: Arhiva

Direcţia de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti a emis un aviz pentru tăierea a peste 70 de copaci de pe Bulevardul Kiseleff şi peste 35 din Parcul Cişmigiu, a declarat directorul Oana Grigore.

Directorul Direcţiei de Mediu a precizat că în această perioadă se execută lucrările de eliminare a ramurilor uscate din arborii situaţi pe raza municipiului Bucureşti, pe baza unui aviz emis de Direcţia de Mediu din cadrul PMB, notează News.ro.

„Pentru eliminarea ramurilor uscate din arborii situaţi pe raza municipiului Bucureşti, s-a dat avizul de eliminare pentru toţi arborii care au ramuri uscate. Mai mult, s-a solicitat colegilor de la ADP-urile de sector şi de la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti să invanterieze şi arborii uscaţi situaţi pe raza spaţiilor verzi pe care le administrează, urmând să emită şi pentru aceştia aviz de defrişare – bineînţeles cu fişa arborelui din spate, inclusiv cu fotografia arborelui să dovedească că este uscat. Iar pentru arborii de pe Kiseleff, din câte îmi aduc aminte, sunt peste 70 de arbori afişaţi pentru defrişare, arbori uscaţi în proporţie de 100%. La fel şi pentru parcul Cişmigiu, există un aviz de defrişare a arborilor uscaţi 100%, peste 35 de arbori”, a spus directorul direcţiei de mediu.

Ea a mai spus că în parcul IOR au fost arbori care s-au prăbuşit pe bănci şi atunci s-a intervenit în regim de urgenţă.

Mai multe articole despre:
Kiseleff mediu copaci Cişmigiu arbori uscati