MENIU

Prima victorie a lui Lucescu pe banca Turciei. Ce șanse are să ajungă la Mondialul din Rusia

Victorie importantă pentru Mircea Lucescu la primul său meci ca selecționer al Turciei în fața propriilor suporteri.

După eșecul din Ucraina, scor 2-0, când ambele goluri au venit după faze litigioase, selecționata din Țara Semilunei avea neapărat nevoie de cele trei puncte, pe care le-a și obținut în fața Croației, scor 1-0.

Golul turcilor a venit târziu, în minutul 75, marcator fiind Tosun. Cu două etape rămase de jucat, Turcia ocupă locul 3 în Grupa I, la două puncte de liderul Croaţia şi de Islanda. Cu nordicii e şi următorul meci, pe 6 octombrie.

În acest moment, primele patru echipe din Grupa I sunt separate de doar două puncte, aşa că se anunţă o "dublă" de foc în octombrie. Două victorii - contra Islandei şi Finlandei - sunt suficiente pentru ca Turcia să obţină măcar locul de baraj.

Asta pentru că în ultima etapă Ucraina şi Croaţia au meci direct. Indiferent de rezultatul din acea dispută, e imposibil ca ambele formaţii să acumuleze până la final mai multe puncte decât formaţia lui Lucescu. Islanda ar fi scoasă din calcule pentru a o depăşi pe Turcia încă din primul meci, în măsura în care scenariul cu cele două victorii ale naţionalei semilunei se respectă.

Mai multe articole despre:
Mircea Lucescu Turcia