MENIU

Prima imagine cu atacatorul de la Londra. Cine este "teroristul" anti-islamic

Atac Londra

Un vehicul a lovit mai mulți pietoni în noaptea de duminică spre luni în nord-estul Londrei, făcând "mai mulți răniți". Şoferul care a intrat într-un grup de musulmani din apropierea unei moschei a fost reţinut de poliţie.

Un vehicul a lovit mai mulți pietoni în noaptea de duminică spre luni în nord-estul Londrei, făcând "mai mulți răniți", a anunțat poliția, care a operat o arestare, transmite AFP.

Politia din Londra anunta ca o persoana a murit si opt au fost ranite. Suspectul, un barbat de 48 de ani a fost prins chiar de catre martori si apoi retinut de politie.

Premierul Theresa May anunta ca incidentul este tratat ca un "posibil atac terorist".

"Poliția a fost chemată imediat după ora 00,20 (23,20 GMT) când s-a semnalat că un vehicul a intrat în pietoni", a indicat poliția într-un comunicat. "Există un anumit număr de răniți" și "o persoană arestată", potrivit aceleiași surse.

Serviciul de ambulanță din Londra a anunțat că a trimis mai multe echipaje la un incident petrecut în Seven Sisters Road.

Potrivit Consiliului Musulmanilor din Regatul Unit (MCB), organizație reprezentativă a musulmanilor britanici, incidentul ar fi avut loc în fața unei moschei.

AFP notează că incidentul din noaptea de duminică spre luni s-a produs într-un climat de extremă încordare, după ce Regatul Unit a fost vizat de trei atentate în trei luni, dintre care două au implicat vehicule ce au intrat în pietoni.

Mai multe articole despre:
atac londra