MENIU

Prima Dacie cu cutie automată apare în septembrie

În premieră în istoria mărcii, Dacia va introduce o cutie de viteze automatizată pe unele dintre modele sale, scrie site-ul specializat 0-100.ro

Dacia va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt modele Logan, Logan MCV, Sandero şi Sandero Stepway dotate cu o cutie de viteze automatizată, denumită Easy-R, potrivit unui comunicat al grupului Renault.

Transmisia Easy-R este o cutie de viteze mecanică (manuala), automatizata. Maşina are doua pedale – frână şi acceleraţie – şi se comportă ca o transmisie automată din punctul de vedere al percepţiei utilizatorului.

Noua cutie de viteze nu va fi disponibilă pe Duster, iar mai multe detalii vor fi făcute publice cu ocazia Salonului, în perioada 17-27 septembrie. 

Acest tip de transmisie manuală automatizată este cea mai accesibila solutie de a face o “masina automata”, tehnologia regasindu-se deja pe modele Fiat, Citroen si Peugeot.

Comportamentul acestei cutii de viteze este caracterizat de comoditate in utilizare, dar si de intreruperi (pauze) semnificative atunci cand sistemul automatizat schimba vitezele.

Mai multe articole despre:
Dacia cutie automată