MENIU

Prima Casă şi în 2016. Sunt posibile schimbări

Situaţie incertă pentru românii care vor să îşi cumpere o locuinţă prin programul Prima Casă. După ce foştii guvernanţi au anunţat că programul ar putea fi sistat anul viitor, noul ministru al Finanţelor a declarat că este totuşi posibil să continue. Nu se ştie încă sub ce formă.

Înfiinţat în 2009, soarta programului ,,Prima Casă" pentru anul viitor este încă neclară.

"Analizăm impactul pe care l-a avut asupra economiei, precum şi impactul modificării condiţiilor în sensul poate reducerii sumelor sau alocării în mod diferit. Cu siguranţă, reducerea bruscă a unui program care de altfel a funcţionat foarte bine nu ar fi o idee fericită.", spune Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice.

Aproape 160 de mii de români au devenit proprietari prin programul Prima Casă. Avansul de doar cinci la sută din preţul locuinţei şi dobânzile mici au făcut ca unii dezvoltatori imobiliari să vândă chiar şi 80 la sută dintre locuinţe prin acest program.

Pe de altă parte, chiar dacă va rămâne în picioare, este posibil ca modul în care se va aplica să fie influenţat de legea privind darea în plată, prin care datornicul îşi poate achita datoria către bancă doar cu imobilul ipotecat.


Din 2009 şi până în prezent, autorităţile au alocat peste 3 miliarde de euro pentru programul Prima Casă.

Mai multe articole despre:
bancă imobiliare Prima Casă 2016