MENIU

Previziunea care te va speria: la ce curs vor ajunge dolarul și euro

Leul s-ar putea deprecia masiv

Dolarul american s-a apreciat semnificativ în raport cu leu în ultimele zile, ajungând la valoarea de 4,09 lei, însă unii analiști prognozează și un curs de 4,4 lei pentru dolar în viitorul apropiat.

„La baza avansului cursului USD/RON se află deprecierea euro faţă de dolar, iar ipoteza noastră este că, în lunile următoare cursul s-ar putea apropia de 4,4 USD/RON", a declarat pentru Claudiu Cazacu, analist şef al XTB România, potrivit Economica.net.

Euro a pierdut peste 4,6% din valoarea ei faţă de dolarul american, din 5 mai şi până în prezent,

În contextul în care, în ultimile zile, moneda unică europeană s-a depreciat rapid, pe fondul comentariilor privind QE şi a temerilor privind Grecia, dolarul s-a apreciat implicit atât faţă de euro, cât şi faţă de celelalte monede europene.

Veste proastă pentru românii cu rate. Cât de mult ar putea crește euro în perioada următoare

Leul s-ar putea deprecia în următoarele săptămâni și în raport cu moneda europeană, potrivit analiștilor economici

Presiunile exercitate pe piaţă asupra monedei naţionale ar putea slăbi poziţia acesteia până la 4,48 lei / euro, în săptămânile următoare. Nu este vorba însă, de o tendinţă de depreciere a leului pe termen mai lung, potrivit analiştilor tehnici ai Erste Bank.

Scumpirea euro în lei este pusă pe seama aşteptărilor ca Primăria Bucureştiului să schimbe cele 2,2 milirde de lei obţinute prin emisiunea de obligaţiuni, şi pe aşteptările ca guvernul grec să eşueze în a-şi convinge creditorii să-i îmblânzească sarcina datoriei.

CURS BNR. Surpriză valutară anunțată de BNR: dolarul nu mai poate fi oprit

CURS BNR. Zi neagră pentru moneda națională. Dolarul a urcat cu aproape 1%, până la valoarea record de 4,0924 lei, iar euro a crescut la cotația de 4,4630 lei.

BNR a anunțat marți, 26 mai un curs de 4,40924 lei pentru dolarul american, după ce vineri dolarul era cotat la 3,97 lei.

CURS BNR. Și euro s-a apreciat semnificativ în raport cu leul, urcând de la 4,44 la 4,4630 lei, ceea ce reprezintă valoarea maximă din ultimele patru luni.

CURS BNR. Francul elvețian a respectat trendul de apreciere ajungând la 4,3190 lei, față de valoarea de 4,2981 lei de ieri.

CURS BNR. După ce luni, dolarul american a crescut cu aproape 2% față de leu, marți moneda americană continuă să urce marți pe piața interbancară, apropiindu-se de valoarea de 4,09 lei.

CURS BNR. Și euro a crescut puternic pe interbancar, ajungând marți la prânz la cotația de 4,46 lei.

Mai multe articole despre:
curs valutar curs euro curs BNR curs dolar euro leu