MENIU

Anunț de ultimă oră. Ce se întâmplă cu prețul cartelelor de metrou

Conform declarațiilor făcute de directorul general al Metrorex, Dumitru Șodolescu, prețurile cartelelor pentru călătoria cu metroul nu se vor modifica.

Vestea vine după ce, în noiembrie 2018, fostul ministru al Transporturilor, Lucian Şova, afirmase în timpul negocierilor cu sindicatele de la metrou care ameninţau cu greva că majorarea salariilor angajaţilor Metrorex echivalează cu creşterea preţului la călătoriile cu metroul.

"Anul acesta, tarifele Metrorex rămân cele care sunt în prezent, pentru că bugetul Metrorex a fost întocmit fără majorare de tarife", a spus Dumitru Şodolescu.

Cât costă o călătorie cu metroul și abonamentele

Cartela 1 calatorie = 2.5 lei

Cartela cu 2 calatorii = 5 lei

Cartela cu 10 calatorii = 20 de lei

Cartela Abonament pe o zi = 8 lei

Cartela Abonament lunar cu numar nelimitat de calatorii = 70 de lei

În altă ordine de idei, cel mai probabil, ușile metroului din cartierul bucureștean Drumul Taberei vor rămâne închise și anul acesta.

300.000 de bucureșteni, sufocați de traficul infernal, așteaptă de patru ani în zadar finalizarea lucrărilor la magistrala 5 de metrou.

Inițial, nu au fost bani la buget. După aceea, constructorul a intrat în insolvență. Iar de un an, altă belea! Licitația pentru sistemul de punere în funcțiune a metroului a fost blocată în instanță.

Singura șansă ca bucureștenii din sud-vestul capitalei să aibă metrou anul acesta este o decizie cât mai rapidă a Tribunalului, în favoarea Metrorex.