MENIU

Dragnea, la DNA: "Am toate şansele să rămân liber până la alegerile parlamentare"

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat, luni dimineață, la DNA, fiind citat de procurori în dosarul în care este cercetat alături de fosta soție, Bombonica Prodana, informează Realitatea TV.

UPDATE 10:30 Liviu Dragnea a părăsit sediul DNA.

"Am fost azi citat pentru că luni, pe 6 iunie, s-a pus în mişcare acţiunea penală. Bineînţeles că este o simplă conicidenţă, nu are absolut nicio legătură cu alegerile locale şi rezultatul lor. Singura mea durere, supărare, este că şi soţia mea este târâtă în acest dosar. Deci, luni a fost pusă în mişcare acţiunea penală, marţi a fost sunat avocatul, am venit azi. Eu puteam să vin şi mai devreme, numai că avocatul meu a fost plecat din ţară", a declarat preşedintele PSD.

Întrebat dacă este îngrijorat de acest nou dosar, având în vedere că deja are o condamnare cu suspendare, Dragnea a spus că "s-a depăşit nivelul de teamă".

"După atâţia ani grei pentru mine, pentru familia mea, să plătesc pentru un referendum care l-a ţinut pe Băsescu în funcţie, s-a depăşit până la urmă. Până la urmă noi mergem înainte, eu merg înainte până la alegerile parlamentare. Am toate şansele să rămân liber până la alegerile parlamentare, chiar şi cu un ritm foarte alert nu cred că se poate întâmpla altfel. Vreau să câştig alegerile. Românii la un moment dat trebuie să se hotărască dacă în loc de o alimentare cu apă preferă un denunţ, dacă în loc de o şcoală preferă un dosar, dacă în loc de o pâine mai bună preferă nişte cătuşe. Cred că până la urmă românii sunt cei care vor decide; nu o luptă împotriva justiţiei, dar o luptă pentru adevăr şi pentru bunăstare, asta ne interesează", a spus şeful PSD.

Liviu Dragnea nu a dorit să facă declaraţii înainte de a intra la DNA, dar a spus că, probabil, citarea sa e un "cadou" pentru cineva.

Liderul PSD este urmărit penal de procurorii DNA pentru instigare la abuz în serviciu și la fals intelectual, ambele în formă continuată, fiind acuzat că, în perioada în care a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a pus-o pe şefa DGASPC Teleorman Floarea Alesu să menţină în funcţii două angajate care nu se prezentau la serviciu, ci lucrau la sediul PSD Teleorman, condus atunci de Dragnea.

Preşedintele PSD a fost pus sub acuzare în 6 aprilie, el având calitatea de suspect în dosarul în care este cercetată şi fosta sa soţie, Bombonica Prodana, precum şi foşti şefi din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

În acelaşi dosar, în 11 mai a fost audiat şi primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, în calitate de martor.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

Fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzată de abuz în serviciu, alături de foşti şefi din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Bombonica Prodana (fostă Dragnea) a fost pusă sub acuzare pentru că, în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, nu a sancţionat două subordonate încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, deşi ştia că nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului.