MENIU

Preşedintele PER, acuzaţii dure la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu

Preşedinte PER, Dănuţ Pop, îl acuză pe președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că ar face lobby pentru companiile petroliere și că astfel a comis un act de trădare.

„Se pare că Tăriceanu nu pierede niciun moment în a-și arăta complicitatea cu deținătorii de perimetre petroliere offshore de la Marea Neagră. Acest lobby tupeist pe care fostul prim-ministru al României îl face pentru ei, întrece orice obrăznicie din partea unui politician român. De când a semnat conesionarea gazelor de la Marea Neagră, fără să consulte românii pe o temă atât de importantă, acest trădător a rămas omul lor de legătură, singura persoană care primește oficial delagatiile Exxon-OMV de câte ori vin în țară, și omul de casă care nu se sfiește să militeze public pentru interesele lor.

Astăzi, șeful Senatului pune în discuție prelungirea contractului de concesionare, deci, un moment foarte important pentru concernul Exxon-OMV și în egală măsură pentru România. Partidul Ecologist Român a cerut în nenumărate rânduri desecretizarea contractelor cât și a anexelor, tocmai pentru a exista o tranparentă în ceea ce a însemnat și înseamnă, de fapt, vânzarea resurselor naturale de la Marea Neagră. Este inacceptabil ca Tăriceanu să discute despre "România ca jucător regional pe piața gazelor" ca un argument/ promisiune de prelungire a contractului de concesionare, atât timp cât stăpâni pe resursele noastre sunt alții. Ce țară își vinde gazele fără să-și alimenteze propriul teritoriu? Ce politicieni acceptă să-și trădeze proprii cetățeni, să-i lase în frig, doar cu alternativa lemnului de foc?

Ajunge, domnule Tăriceanu! A sosit momentul ca România să pună piciorul în prag! Faceți publice documentele de concesionare și negociați interesul românilor la vedere. Au trecut 12 ani de cand ati vandut gazele noastre, moment în care v-ați asumat public rolul de slugă a acestor companii iar statul român nu a avut vreun beneficiu notabil. Astăzi, este rândul României să joace inteligent”, a afirmat Dănuț Pop, președintele PER.

Mai multe articole despre:
Călin Popescu Tăriceanu PSD PER