MENIU

Preşedintele ANAF a demisionat, după criticile premierului

<p>&nbsp;Bogdan Nicolae Stan &icirc;l &icirc;nlocuiește pe Dragoș Doroș la conducerea ANAF</p>

Şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Dragoş Doroş, a demisionat joi seară.

Şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Dragoş Doroş, a demisionat joi seară de la conducerea instituţiei. Decizia sa a venit la scurt timp după ce Executivul a anunţat că formularul 088 va fi eliminat, iar ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, a declarat în şedinta de guvern de ieri că va face o evaluare a activităţii conducerii ANAF. 

Dragoş Doroş a fost numit la conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în martie 2016, în locul lui Gelu Diaconu.

"Suntem in process de evaluare a performantei a actualei conduceri a ANAF si vom lua masuri in consecinta in cel mai scurt timp". Ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, a făcut această declaraţie în şedinţa de guvern de ieri. Cu puţin timp înainte, şi premierul Sorin Grindeanu a avut o cerinţă specială la adresa şefului Fiscului.

"Cred ca e extrem de important ca ANAF sa functioneze foarte bine incat gradul de colectare sa fie unul ridicat", a spus premierul.

Demisia şefului ANAF, Dragoş Doroş, a venit în contextul în care ministrul Finanţelor i-a dat termen 24 de ore pentru anularea formularului 088. Acest formular, care se întindea iniţial pe 13 pagini, a fost mărul discordiei între Fisc şi mai multe firme din România. Deşi Fiscul i-a adus unele modificări în ultima vreme, se pare că acest lucru nu a fost suficient.

 

Mai multe articole despre:
ANAF Sorin Grindeanu dragos doros preşedinte anaf