MENIU

Premiile Pulitzer, amânate din cauza pandemiei de coronavirus

Premiile Pulitzer, amânate de pandemia de coronavirus

Premiile Pulitzer, amânate de pandemia de coronavirus. Comitetul Pulitzer a anunţat că a decis să amâne ceremonia de anunţare a câştigătorilor din 2020 a prestigioaselor premii din cauza COVID-19. Ceremonia era programată pentru 20 aprilie.

 

Câştigătorii premiilor Pulitzer pentru jurnalism, literatură, teatru şi muzică vor fi anunţaţi prin intermediul unui live-stream pe 4 mai, cu două săptămâni mai târziu decât data programată iniţial. Informațiile vor apărea pe siteul premiilor Pulitzer, pulitzer.org, precum și pe paginile de Twitter, Facebook and Instagram @PulitzerPrizes.

„Comitetul Pulitzer include mulţi jurnalişti de prestigiu care se află în primele rânduri ale luptei de informare a publicului despre evoluţia rapidă a pandemiei de coronavirus”, a anunțat Dana Candey, administratorul comitetului.

Și ceremonia de înmânare a premiilor Pulitzer, organizată în mod tradiţional la Universitatea Columbia din New York în luna mai, ar putea fi de asemenea amânată. Organizatorii au anunțat o posibilă recepţie în toamna acestui an.

Anul trecut, premiile Pulitzer au fost acordate pentru articole şi editoriale despre atacurile armate din Statele Unite, conflictul din Yemen, ca și agresiunile asupra musulmanilor Rohingya din Myanmar.

Premiile Pulitzer sunt acordate din 1917 și includ 14 trofee în secţiunea dedicată jurnalismului.

Mai multe articole despre:
coronavirus pulitzer ceremonie premiile pulitzer