MENIU

Premierul, reclamat în instanță de propriul fiu. Reacția halucinantă a șefului Guvernului - Scandal de proporții în Cehia

Andrej Babiš

Premierul Cehiei se află în centrul unui nou scandal. Unul dintre fiii săi, Andrej Babiš junior, a anunțat că va depune plângere penală împotriva sa pentru că l-a implicat în dosarul în care este cercetat. 

Andrej Babiš junior este fiul din prima căsătorie a premierului ceh.
Acesta acuză că tatăl său ”l-a târât” în dosarul în care este cercetat penal pentru fraudarea fondurilor europene.
”Infracțiuni au fost comise împotriva mea. Tatăl meu ar trebui tras la răspundere pentru ceea ce a îndrăznit să îmi facă”, a declarat Babiš junior pentru ziarul Deník N.

Mai mult, fiul premierului spune că a fost ținut în Crimeea împotriva voinței sale pentru a nu putea depune mărturie în acest caz.

În replică, șeful Guvernului a respins acuzațiile și a spus despre fiul său că este bolnav mintal.

Joi, Andrej Babiš junior a fost audiat  cinci ore de Poliție, acesta prezentând un document al unui expert care afirmă că nu suferă de probleme mintale.

Andrej Babiš, un fost comunist și colaborator al poliției secrete a Cehoslovaciei, este al cincilea cel mai bogat om din Cehia.

Premierul ceh este suspectat că a accesat în mod ilegal fonduri europene de două milioane de dolari pentru un centru de conferințe. Anchetatorii au cerut punerea sa sub acuzare, dar procurorul general a trimis dosarul înapoi Poliției pentru investigații suplimentare, așa că ancheta rămâne deschisă. Șeful Executivului este, de asemenea, subiectul unei investigații separate legate de o eventuală fraudă cu fonduri europene și conflict de interese în legătură cu holdingul său din domeniul agricol, Agrofert. Acest dosar a ajuns la Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi, potrivit hotnews.