MENIU

Premieră! Transplantul de penis, disponibil şi în spitalele din România

<p>Declaraţia şocantă a unui medic privind infecţiile din spitalele din Rom&acirc;nia</p>

Succesul primului transplant de penis din lume ar putea fi în curând reeditat în România. Dragoș Zamfirescu, președintele Asociației Chirurgilor Plastici din România, a mărturisit, pentru Click!, când va fi disponibilă și la noi în țară o astfel de intervenție. Bărbații români se pot adresa spitalelor și clinicilor specializate chiar și în acest moment, pentru că avem medici foarte buni și pregătiți în acest domeniu.

"Tocmai m-am întors de la Congresul de la Cluj unde s-a planificat prima operaţie de transplant de mână. S-a ajuns la concluzia că o astfel de intervenţie s-ar putea face la noi în mai puţin de un an şi aş putea spune că este mai dificilă decât transplantul de penis”, a spus Dragoș Zamfirescu, președintele Asociației Chirurgilor Plastici din România.

„Reconstrucţia de penis este mult mai anevoioasă, dar se efectuează cu succes de către medicii noştri de mai mulţi ani. Spitalele şi clinicile din România nu doar că beneficiază de aparatura necesară, ci şi de medici foarte bine pregătiţi în domeniu, astfel că şi la noi se poate face oricând un transplant penian”, a mai completat acesta.

Un bărbat de 21 de ani din Africa de Sud, beneficiarul primului transplant reușit de penis din istoria medicinei mondiale, și-a lăsat însărcinată iubita, potrivit unei declarații a medicilor care l-au operat în urmă cu trei luni.

Mai multe articole despre:
transplant penis transplant de penis